3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

Als technisch specialist wil je werken aan iets waar je trots op kan zijn. Je wil eer van je werk hebben en voor kwaliteit gaan. Denk jij er ook zo over? Heb je er dan wel eens aan gedacht om te gaan werken in de jachtbouw? Als je er niet mee opgroeit, sla je deze sector gemakkelijk over in je hoofd. Maar dat is onterecht! In de jachtbouw zijn juist interessante uitdagingen te vinden voor technische vaklui. Welk specialisme jij ook uitoefent! Waarom jij voor een baan in de jachtbouw zou moeten gaan? Wij leggen het je haarfijn uit.

1. Unieke projecten met groots resultaat

Denk jij graag groot? Dan zit je in de jachtbouw wel op je plek. Je werkt uitsluitend aan schepen van behoorlijk formaat: stuk voor stuk unieke projecten, met veel elementen die op maat gemaakt worden voor de klant. Daar kan jij jouw stempel echt op drukken als vakman! Als je aan een jacht denkt, denk je aan luxe. Het is an sich natuurlijk een luxe product, dat vervaardigd wordt uit exclusieve, high-end materialen. Heerlijk om mee te werken!

 • Uitdagende, langdurige projecten
 • Werken met hoogwaardige materialen
 • Unieke schepen vol maatwerk

2. Samenwerken met specialisten uit uiteenlopende disciplines

Wil jij je werkzaamheden uitbreiden naar andere hoeken van de techniek? Wil jij altijd blijven leren? In de jachtbouw werk je nauw met andere specialismes samen. Zo nauw, dat je er altijd wat van zult opsteken. Jij kunt er uitblinken in je eigen specialiteit, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling. Welke specialismes er allemaal benodigd zijn in de jachtbouw, zal je verbazen. Het is echt een dwarsdoorsnede van alle technische disciplines.

 • Monteur
 • Meubelmaker
 • Meubelspuiter
 • Cascobouwer
 • Interieurbouwer
 • Scheepstimmerman
 • Engineer
 • Hout- of metaalbewerker

3. Langdurig werk in meerjarige projecten

Als je graag jarenlang zeker wil zijn van werk, dan is de jachtbouw zeker weten de sector voor jou. De laatste jaren is de vraag naar jachten alleen maar gestegen. Daarnaast is de doorlooptijd voor de bouw van een nieuw jacht behoorlijk lang: gemiddeld toch zo’n 2-4 jaar. Heb je dus eenmaal een nieuwe klus, dan ben je ook wel even onder de pannen. En er zijn banen te over: dat betekent voor jou dat er na de tewaterlating altijd wel ergens een nieuwe klus op je wacht. Doorlopend werk gegarandeerd!

Rispens: jouw partner voor werk in de jachtbouw

Ligt de volgende stap in jouw carrière in de jachtbouw? Dan is het de kunst om de vacature te vinden die jou op het lijf geschreven is. Heb je daar hulp bij nodig? Dan is Rispens Uitzendbureau jouw partner in het vinden van die volgende stap. Ze werken met intercedenten die zelf ervaring meenemen uit de jacht- en scheepsbouw en kijken graag met je mee welke baan 100% bij jouw kwaliteiten past. Want ook een baan in de jachtbouw is maatwerk!

Vind jouw ideale vacature

Je kunt natuurlijk altijd een kijkje nemen tussen de vacatures die op dit moment openstaan in de jachtbouw. Staat er iets voor je bij? Dan kun je op de website van Rispens rechtstreeks solliciteren, zonder veel gedoe. Je contactgegevens, een korte reactie en je cv zijn genoeg. En kom je niet direct je droombaan tegen? Schrijf je dan in, zodat de intercedenten voor je op zoek kunnen in de maritieme markt.

Bekijk de laatste jachtbouw vacatures >

Aanbevolen artikelen