Beveiligingscamera buiten plaatsen

camera buiten

Om je eigendommen te beveiligen wil je soms een beveiligingscamera buiten plaatsen. Maar voordat je dit gaat doen moet je een aantal dingen weten. Denk bijvoorbeeld aan de regels die gelden voor camerabewaking, maar ook bijvoorbeeld waar je de camera het beste op kunt hangen en hoe je dit doet. In deze blog leggen we het allemaal stap voor stap aan je uit.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

Er zijn allerlei verschillende redenen om buiten een beveiligingscamera te plaatsen. De meeste mensen doen dit, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, om hun bezittingen (of zichzelf) te beveiligen. In de eerste plaats werkt een beveiligingscamera preventief. Iemand met kwade intenties komt immers liever niet in beeld! Daarnaast kun je de beelden eventueel gebruiken als er wel iets mis gaat.

Dieren in de gaten houden

Maar beveiliging is niet de enige reden om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Zo gebruiken veel mensen dit ook om vee en huisdieren in de gaten te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van drachtig vee of broedende vogels? Of misschien maak je je zorgen over dieren die onverklaarbaar gewond raken en wil je de oorzaak achterhalen. Tot slot kan het natuurlijk ook gewoon heel leuk zijn om te zien wat je dieren uitspoken als jij niet thuis bent.

Wat zijn de regels?

Zoals je leest zijn er veel redenen om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Maar dat mag niet zomaar. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat aan welke eisen je moet voldoen. Zo is het belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welk doel je wilt bereiken met je camerabeveiliging en mag je geen beelden maken die dit doel niet ondersteunen. Dit geldt zeker wanneer je de openbare weg filmt. Daarnaast moet je altijd kenbaar maken dat je filmt, bijvoorbeeld met een bordje of sticker. Check ook altijd even voor de zekerheid of er in jouw gemeente extra regels gelden.

Waar moet je verder op letten?

Voldoet jouw beveiligingsplan aan de regels? Dan kun je buiten een beveiligingscamera ophangen. Maar waar doe je dat dan precies? Ten eerste natuurlijk op de plek waar het doel het beste bereikt wordt, maar vervolgens zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan tegenlicht van de zon of een lantaarnpaal, aan bomen en planten die in het zicht hangen én aan de hoogte van de camera. We adviseren de camera minstens 2,5 meter van de grond te plaatsen, zodat niemand erbij kan om hem stuk te maken.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Weet je precies waar de camera moet komen? Dan kun je gaan monteren. We geven je een aantal tips voor het plaatsen van een beveiligingscamera buiten, zodat hij zo lang mogelijk en goed werkt:

  • Zorg voor voldoende ruimte om de kabel achter de muur weg te werken
  • Boor het gat schuin omhoog om te voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt
  • Kit na het plaatsen en testen van de camera het gat voor de zekerheid dicht
  • Gebruik uitsluitend rvs schroeven

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Nu weet je precies waar je op moet letten wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt plaatsen. Het enige dat je nog nodig hebt is natuurlijk de camera zelf! Hiervoor ga je naar de webshop van CCTVwinkel. In hun uitgebreide aanbod vind je allerlei verschillende beveiligingscamera’s geschikt voor buiten de deur. Ga naar hun website, vraag advies of bestel meteen de beveiligingscamera die het best bij jou past, dan heb je die met een beetje geluk al binnen 1 á 2 werkdagen in huis!

Bestel je beveiligingcamera voor buiten op CCTVwinkel.nl

Aanbevolen artikelen