Slim een trap renoveren: gebruik overzettreden

trap renoveren

Snel en voordelig een traprenovatie uitvoeren voor jouw klant? Vergeet eindeloos verf en lijm krabben en je blind staren op details. Doe je voordeel met overzettreden! Deze handige panelen maken het renoveren van een trap een plezierige klus en zorgen altijd voor een fantastisch resultaat. Ontdek de voordelen van deze manier van werken en lees waar je allemaal nog meer op moet letten als je met overzettreden werkt. Wij hebben alles voor je uitgezocht, zodat jij snel aan de slag kunt!

Voordelen van overzettreden

Overzettreden gebruiken voor een traprenovatie is helemaal van nu: de oude trap hoeft er niet uit, je voegt alleen elementen toe die de verouderde delen bedekken. Het is dus sowieso een duurzame oplossing! Daarnaast zijn de panelen snel op maat te maken en te plaatsen, en wordt een traprenovatie dus een klusje van een dag in plaats van een week!

In een handomdraai realiseer je een complete metamorfose voor je klant. Laat de trap naadloos overlopen in de vloeren, of zet juist een contrast neer waarmee je de trap echt in de spotlights zet!

  • Slechts een dag werk
  • Gebruik maken van de bestaande trap
  • In te zetten voor iedere soort trap
  • Veel verschillende looks en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

De wereld van de overzettreden is sterk in ontwikkeling. Door de populariteit van deze elementen zijn ze tegenwoordig in steeds meer materialen en uitvoeringen te krijgen: zo passen ze altijd in de woonstijl en het interieur van je klant. Gaan ze voor traditionele houten treden, of willen ze liever een trendy leatherlook, betonlook of marmerlook? Het is allemaal mogelijk; binnen een dag maak jij het voor elkaar.

Beveiliging tegen uitglijden

De veiligheid van een trap is uiteraard een belangrijk goed. We kennen allemaal de verhalen van glijpartijen met nare ongelukken tot gevolg. Dat gaat jouw klanten natuurlijk niet gebeuren op hun nieuwe trap! Check daarom goed of jouw overzettreden voorzien zijn van een antislip toplaag: de meeste pvc overzettreden zijn hier standaard mee afgewerkt. En werk je met houten overzettreden? Check dan of er een infreesprofiel inbegrepen is. Of frees zelf een rubberen strip in de vulstroken!

Maak het af met stootborden en onderlatten

Ga je een dichte trap renoveren, dan zijn niet alleen de vulstroken belangrijk die óp de traptreden komen. Ook de stootborden verdienen dan je onverdeelde aandacht! Gebruik een andere kleur voor de stootborden om meer contrast aan te brengen, of ga juist voor een uniforme kleur om meer rust uit te stralen. En steken de traptreden ver over? Dek ze dan aan de onderkant netjes af met bijpassende onderlatten. Zo ziet de trap er straks van onder ook prachtig uit!

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je op dagelijkse basis met trap- en vloerrenovaties bezig? Dan is een professionele leverancier voor al je benodigdheden een absolute must. Bij Floormade snappen ze precies wat een vakman of -vrouw nodig heeft: een online shop met een uitgebreid assortiment en professionele verkoopondersteuning, waar je 24/7 kunt bestellen en kunt rekenen op 24 uurs levering. Klinkt je als muziek in de oren? Registreer je dan snel als klant op hun website en laat je verrassen door hun uitgebreide service!

Aanbevolen artikelen