Hoe verzorg je jouw stenen vloer?

stenen vloer

Voor een luxe uitstraling van je huis is een stenen vloer een goede toevoeging. Maar let op, want stenen vloeren beschadigen snel. Dit kan al komen door vuil, grind of zand. Daarom is een goede verzorging van jouw stenen vloer erg belangrijk. Deze blog bespreekt tips voor de beste verzorging en onderhoud van jouw stenen vloer!

Verwijderen van vuil

Om te beginnen is het belangrijk dat de stenen vloer vrij is van vuil en viezigheid. Dit kan gedaan worden door de vloer te stofzuigen en te dweilen. Hierbij is het wel van belang dat er wordt gedweild met een zachte dweil of een microvezeldoek. Middelen die kunnen schuren moeten vermeden worden! Voor vuil dat er lastig afgaat, kunnen ook speciale schoonmaakmiddelen gebruikt worden, zoals de producten van Lithofin.

Voorkom vlekken

Het is natuurlijk erg jammer als er vlekken ontstaan op een mooie, goed onderhouden stenen vloer. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je dergelijke vlekken kunt voorkomen, of nog beter, voorkomen. Als er per ongeluk vloeistoffen gemorst worden op de vloer, is het cruciaal om dit direct op te nemen met keukenpapier of een absorberende doek. Hierdoor wordt de kans op blijvende vlekken geminimaliseerd. Om blijvende vlekken helemaal te voorkomen, kun je gebruik maken van impregneermiddelen die het onderhoud van je stenen vloer vergemakkelijken.

Bescherm tegen krassen

Stenen vloeren zijn erg gevoelig voor krassen. Dit kan komen door het gebruik van schurende voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook door zand of grind dat op de vloer komt. Een laatste oorzaak van krassen is het verplaatsen van bijvoorbeeld meubels over de vloer. Gebruik daarom altijd viltjes of iets vergelijkbaars onder de meubels en vermijd het schuiven van zware voorwerpen over de stenen vloer.

Gebruik van water

Gebruik van water op een stenen vloer is niet erg. Overtollig gebruik van water daarentegen wel. Wanneer er te veel water wordt gebruikt, zal dit in de vloer trekken en ontstaan er vlekken. Het is daarom verstandig om een stenen vloer vooraf waterdicht te maken. Dit kan met de hulp van een impregneermiddel. Hiermee vermijd je het risico op vlekken op een stenen vloer.

Preventief onderhoud

Natuurlijk is het altijd een optie om pas de strijd aan te gaan met het vuil, de vlekken of de krassen als het leed al geleden is. Maar je kunt je oppervlakken natuurlijk nog beter preventief behandelen! Floormade biedt hiervoor de beste middelen, van impregneermiddel tot allesreinigers. Bekijk het gehele aanbod op de website, en kies voor de beste verzorging van jouw stenen vloer!

Aanbevolen artikelen