Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

biologisch gras

Staat het aanleggen van een nieuw gazon nog op jouw to-do-lijst? Een nieuwe grasmat aanleggen doe je natuurlijk met het beste gras. Maar: wat is voor jou het beste gras? Als je snel van je gras gebruik wilt maken, raden wij je aan om te kiezen voor graszoden. Snel te leggen, volgroeide grasstroken, die direct een mooi gazon vormen. Maar wat voor eisen stel je nog meer aan je gras? Is gewoon groen goed genoeg, of wil je ook weten hoe jouw grasmat tot stand is gekomen?

Is het bijvoorbeeld de moeite waard om voor volledig ecologisch gekweekt gras te gaan? Wij gingen voor je op onderzoek uit en hebben de voordelen van biologisch gras voor je verzameld. Zodat je een overwogen keuze kunt maken!

1) Geen chemicaliƫn en netten in je grasmat

Ecologisch gekweekt gras is vooral aantrekkelijk vanwege zijn milieuvriendelijke karakter. Traditionele gazonkweekmethoden vereisen vaak het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden, die weliswaar effectief zijn, maar ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bij het kweken van ecologisch geteeld gras worden er geen schadelijke stoffen gebruikt en ook geen kunststof netten om de graszoden bij elkaar te houden. Dit resulteert niet alleen in een milieuvriendelijker gazon, maar draagt ook bij aan het verminderen van plastic en chemicaliƫn in de bodem.

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Spelen er regelmatig kwetsbare wezens in je tuin, zoals kinderen of dieren? Je moet er niet aan denken dat ze verontreinigde grond in hun mond stoppen en zo irritaties of klachten oplopen. Bij traditioneel gekweekte grasmatten heb je nooit 100% duidelijk wat er allemaal in verwerkt zit. Door te kiezen voor een biologisch gazon, kunnen je kinderen of dieren naar hartenlust spelen en ravotten zonder dat jij je zorgen over ze hoeft te maken. Alles is puur natuur!

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Een ander voordeel van ecologisch gekweekt gras is dat het sterke wortels ontwikkelt. Doordat het gras de tijd krijgt om op natuurlijke wijze te groeien, kunnen de wortels dieper en sterker worden. En dat merk je aan de overall gezondheid van je grasmat! Sterke wortels dragen bij aan de duurzaamheid van je gazon en voorkomen bovendien uitspoeling bij zware regenval. Een ook droogte kunnen je grasplanten beter aan, omdat er genoeg water wordt opgeslagen in de gezonde wortels!

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Wil je wat meer bijen, vlinders en vogels tegenkomen in je tuin? De keuze voor een biologisch gazon kan daar zeker aan bijdragen. Doordat je het natuurlijke evenwicht intact houdt en er geen schadelijke stoffen in het gras te vinden zijn, vinden verschillende dieren en micro-organismen jouw tuin ineens ook een stuk aantrekkelijker en gezelliger. De bodem blijft daarnaast divers en gezond, dus je tuin is ook een uitnodigende plek voor verschillende inheemse plantensoorten! Een goede basis dus, als je een tuin wil die groeit en bloeit.

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Ben jij helemaal om en ga jij ook voor een ecologisch gekweekte grasmat? Bij Topgazon in Nooitgedacht, Drenthe hebben ze altijd voldoende natuurzoden voor je klaarliggen. Hier mag het gras puur natuur groeien: zo heb jij straks een gazon waar geen chemische toevoeging in terug te vinden is. Laat je gras bezorgen op iedere locatie in Nederland en geniet snel van een 100% biologisch gegroeide grasmat, die blaakt van gezondheid!

Aanbevolen artikelen