Moeilijke vlekken verwijderen van jouw houten vloer? Zo doe je dat

vlekken houten vloer

Het is je een doorn in het oog: die ene vervelende vlek op je houten vloer. Je hebt alles al geprobeerd, maar telkens komt hij weer terug. Het drijft je echt tot waanzin! Of het nu een vetvlek, watervlek of een ander soort hardnekkige vlek is: hij kan de mooie uitstraling van je houten vloer knap verstieren. Voordat je echt je vloer helemaal opnieuw gaat schuren, hebben wij nog wel een paar tips voor je. Wie weet verwijder je die vlek toch nog, en gaat je houten vloer nog een lang leven tegemoet!

Gebruik een professionele reiniger

Alle slimme huis-tuin-en-keuken-tips ten spijt: niets werkt zo goed als een reiniger die speciaal is gemaakt voor het type vlek dat je behandelt. Bij voorkeur gebruik je een reiniger van een merk dat snapt hoe hout op verschillende indringers reageert: vet behandel je bijvoorbeeld weer helemaal anders dan kalk. Dat is iets wat ze als geen ander begrijpen bij Rubio Monocoat: één van onze favoriete merken op het gebied van vloeronderhoud.

1) Vetvlekken

Even iets gemorst bij het gasfornuis, of wat vettige nootjes of chips op de vloer laten vallen? Daar zijn ze al: die lelijke donkere vetvlekken, die je met geen mogelijkheid meer uit je vloer krijgt. Ze blijven glimmen en kleurverschil geven, wat je ook probeert. Totdat je de speciale vetreiniger van Rubio Monocoat erbij pakt! Rechtstreeks op de vlek spuiten, en deppen met een droge doek: dikke kans dat het vet als sneeuw voor de zon verdwijnt. Doet het dat niet direct, dan herhaal je de behandeling tot de vlek wél weg is. Bijzonder effectief!

> Rubio Monocoat Grease Remover

2) Watervlekken (of andere kalkvlekken)

Je tilt na een aantal weken een vaas of pot van de vloer en je ziet het direct: de afdruk staat precies in je vloer in de vorm van een prachtige, wit uitgeslagen kring. Hè nee, een kalkvlek! Ook water uit drinkbakjes of uit de cv-radiator kan zulke witte vlekken veroorzaken. Ze verwijderen is moeilijk, maar niet onmogelijk: ook hiervoor heeft Rubio Monocoat een speciale reiniger in zijn assortiment. Even in laten werken en weer opdeppen en weg is je vlek!

> Rubio Monocoat Limespot Remover

3) Andere moeilijke vlekken

Valt jouw vlek niet onder de kalk- of vetvlekken, maar krijg je hem toch maar moeilijk weg? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een tanninevlek. Kringen van blikjes of bloempotten, urinevlekken, of vlekken van bloedend hout: het zijn allemaal vlekken die veroorzaakt worden door een reactie voor zuur en water. En die komen ook niet zomaar meer uit je houten vloer! Gebruik de Rubio Monocoat Tannin Remover voor dit soort blauwzwarte vlekken; de kans is groot dat ze dan eindelijk de strijd opgeven.

> Rubio Monocoat Tannin Remover

Vlekken voortaan voorkomen

Je houten vloer beschermen tegen vlekken doe je natuurlijk in eerste instantie met een olie of een lak. Maar in situaties waarin veel gemorst wordt, doe je er natuurlijk goed aan om je vloer ook op andere manier te beschermen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat schoenen schoon en droog zijn voor ze je huis binnenkomen, en dweil gemorste vloeistoffen a la minute op. Bloempotten en vazen zet je altijd op schotels, zodat ze geen water kunnen lekken. En heb je dieren met voerbakjes? Plaats hier dan beschermende placemats onder.

  • Alleen schone, droge schoenen mogen het huis in
  • Vloeistoffen direct opdweilen
  • Potten en vazen op schoteltjes
  • Placemats onder eet- en drinkbakjes

Het juiste product tegen iedere vlek

Een professionele shop, waar je alles voor je vloeronderhoud tegen scherpe prijzen online kunt bestellen? Vloeronderhoudswinkel heeft alles in huis tegen vlekken in je houten vloer, maar helpt je ook graag aan de juiste olie of lak om de optimale beschermingslaag aan te leggen. Alles wat jij nodig hebt om de levensduur van je vloer aanzienlijk te verlengen! Bekijk het assortiment online en bestel met een paar muisklikken.

Aanbevolen artikelen