Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

buitenhout

Na een lange winter is het eindelijk zover: de dagen worden langer en je kunt weer van je tuin gaan genieten. Maar… eenmaal buiten zie je tot je schrik dat de winter zijn sporen heeft nagelaten op je buitenhout. Daar moet je eerst wat aandacht aan besteden! Gelukkig zijn er de producten van Rubio Monocoat, die het je gemakkelijk maken om je hout weer zijn originele uitstraling terug te geven. Welke producten gebruik je voor welk type buitenhout, en hoe pak je zo’n opfrisbeurt stap voor stap aan? We leggen het je uit in deze blog!

Je hout grondig schoonmaken

Iedere opfrisbeurt van buitenhout begint met een grondige reiniging. Je verwijdert eerst algen, mos en ander vuil voordat je bezig kunt met de verdere behandeling van het hout. Sta je al met je hogedrukspuit in de aanslag? Leg die dan maar gauw weer aan de kant, want dat is zeker niet hoe we jouw buitenhout gaan reinigen. Door de druk van de hogedrukreiniger kun je het hout onnodig beschadigen!

Ga liever voor een milde houtreiniger zoals de Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner: die reinigt het hout diep, maar houdt tegelijkertijd de beschermende toplaag van het hout intact. Even inborstelen en afspoelen met een normale tuinslang, en klaar ben je.

Je tuinmeubels weer laten stralen

Zijn het je tuinmeubels die flink te lijden hebben gehad onder de winter? Naast schoonmaken is een nieuwe beschermingslaag aanbrengen altijd een goed idee. Voor tuinmeubels raden we dan Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector aan: een beschermend product op oliebasis, dat in een enkele laag dekt en je tuinmeubels een ware metamorfose geeft. Je kunt je hout er zelfs een compleet andere kleur mee geven! Aanbrengen kan eenvoudig met een kwast; even inboenen met een katoenen doek en klaar ben je.

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Ook houten schuttingen en gevelwerk kunnen best wel een knauw krijgen van een stevige winter. Nat weer en ook uv-straling kunnen je hout laten vergrijzen, om nog maar te zwijgen van de groene, witte of bruine aanslag die je hout kan ontsieren. De oplossing? Grondig schoonmaken en opnieuw kleur en bescherming geven.

Ook voor verticaal hout heeft Rubio Monocoat een prachtig product om dit mee te doen: de WoodCream. Makkelijk aan te brengen zonder druppen en strepen, sneldrogend en in de mooiste kleuren te verkrijgen. Ideaal voor iedere soort verticaal buitenhout!

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Ga je jouw houten terras een opfrisbeurt geven? Dan is het extra belangrijk om het goed te reinigen: aanslag als vuil en algen kunnen een glibberig oppervlak geven en dat kan uitglijgevaar met zich meebrengen. Begin dus altijd met schoonmaken! Ook hier kan een extra beschermingslaag geen kwaad: het geeft je vlonderterras zijn originele, warme kleur weer terug en beschermt het tegen nieuwe aanslag en vuil. De Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector kun je ook eenvoudig aanbrengen met een vloerborstel: zo maak je jouw terras weer helemaal klaar voor de zomer!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Zoek je een betrouwbaar adres, waar je jouw Rubio Monocoat producten voordelig kunt inkopen? Dan hebben wij een fijne webshop voor je gevonden: Vloeronderhoudswinkel.nl. Voor vloeren en andere houtsoorten bestel je hier de fijnste onderhoudsproducten van de mooiste merken: Rubio Monocoat is slechts één van de vele gerenommeerde merken die ze tegen bijzonder lage prijzen aan je kunnen leveren. Bestel direct online, dan kun je deze week vaak nog aan het werk met het reinigen en opfrissen van jouw buitenhout!

Aanbevolen artikelen