Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

matras

Een goed matras kiezen doe je niet op basis van de prijs. Want wist je dat goedkope matrassen vaak net zo goed zijn als duurdere varianten? In deze blog leggen we je uit hoe dit precies zit en waar je wél op moet letten wanneer je een nieuw matras koopt. Zo helpen we je het perfecte matras te vinden, zonder daar een cent te veel aan uit te geven!

Een duur matras is geen goed matras

Veel mensen denken dat je veel geld moet uitgeven aan een goed matras. Gelukkig is dit niet waar. Er zijn genoeg goedkope matrassen op de markt die net zo goed als, of zelfs beter dan, duurdere varianten zijn. Soms betaal je namelijk wel drie keer zoveel voor een matras met een bepaalde merknaam als voor een matras met precies dezelfde eigenschappen, zonder die merknaam. De prijs zegt dan dus niets over de kwaliteit van het matras.

Welk matras past bij jou?

Wat voor jou een goed matras is, kan voor iemand anders dat niet zijn. Je moet dus eerst uitzoeken welk matras goed bij jou past. Zo kiezen mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben en veel zweten voor koudschuim of pocketvering matrassen. Voor mensen met lichamelijk klachten is traagschuim vaak een betere keus. Er zijn ontzettend veel goedkope matrassen online te vinden die in deze categorieën vallen.

De eigenschappen van een goed matras

Weet je welk type matras het beste bij jou past? Dan kun je gaan bepalen welke kwaliteitseisen jij belangrijk vindt. Ook dit kan per persoon en per matrastype verschillen. Zo vindt de één anti-allergische eigenschappen belangrijk en de ander het aantal pockets in een pocketvering matras. Ter inspiratie delen we een aantal punten die veel mensen belangrijk vinden:

  • Biedt het matras voldoende ondersteuning?
  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Wist je dat je zelf ook invloed hebt op de kwaliteit van je matras? Dure én goedkope matrassen moet je goed onderhouden, dan heb je er het langst plezier van. Lucht het matras zodra je opstaat door je deken open te slaan, haal de stofzuiger er regelmatig overheen en was de wasbare delen. Bij schuimmatrassen is het belangrijk om het matras maandelijks om te draaien als dat kan. Zo voorkom je kuilvorming. Verder bescherm je je matras met een molton of eventueel zelfs met een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

In de webshop van Matrasconcurrent vind je een ruim aanbod goedkope matrassen van topkwaliteit. Deze matrassen komen direct bij een Nederlandse fabrikant vandaan, waardoor je niet voor een merknaam betaalt en alles mogelijk is. Dankzij jarenlange ervaring weet Matrasconcurrent precies waar mensen behoefte aan hebben en aan welke eigenschappen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga meteen naar Matrasconcurrent om het aanbod te bekijken en sla je slag!

Aanbevolen artikelen