4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

winkel ideeen

Als je een winkelpand gaat betreden, ben je met de aankleding van de binnenkant alleen nog niet klaar. Ook de buitenkant van je pand verdient zeker wat aandacht! Pak je de aankleding van de gevel en de buitenruimte professioneel aan, dan verleid je ook nieuwsgierige voorbijgangers om eens een kijkje binnen te komen nemen. Wij laten je zien dat het niet eens zoveel hoeft te kosten om je de buitenkant van je winkel er aanlokkelijk uit te laten zien! Met slim verwisselbaar promotiemateriaal kom je een heel eind. Ontdek onze 4 slimme tips om je winkel op te laten vallen!

Het begint bij zichtbaarheid

Opvallen en in het oog springen is ook hier de sleutel naar succes, net zoals bij zoveel onderdelen van marketing. Val je op, dan blijf je top of mind bij voorbijgangers en willen ze uiteindelijk toch eens kijken wat je te bieden hebt. Hoe maak je jouw winkel zo zichtbaar mogelijk met een beperkt budget? Begin eens met deze 4 ideeën en kijk waar het je brengt!

1) Spandoek met frame op je gevel

Een slimme en voordelige manier om een grote reclame-uiting aan je gevel te hangen? Denk eens aan de mogelijkheden die een spandoek je kan brengen! Strak opgehangen in een stalen frame doet het zeker niet onder voor elk ander reclamebord dat je zou laten maken. Stof is alleen een stuk goedkoper, en makkelijk te verwisselen! Tegenwoordig zijn spandoeken uv-bestendig en waterafstotend, en kunnen ze dus jarenlang zorgeloos buiten blijven hangen.

Gebruik bijvoorbeeld een spandoek om je bedrijfsnaam en -logo voordelig zichtbaar te maken boven de ingang, breng sfeerbeelden aan rondom je pand of breng je nieuwste aanbieding onder de aandacht. Met spandoeken kan je voor weinig geld groots uitpakken!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

Met stoepborden trek je de aandacht van onoplettende voorbijgangers. Ze struikelen bijna letterlijk over jouw promoties en aanbiedingen! Je breidt als het ware het territorium van je winkel uit naar de stoep er vlak voor: een slimme manier om je zichtbaarheid te verhogen. Aan het einde van de dag verhuis je de stoepborden gewoon naar binnen: handig om diefstal te voorkomen. De meeste stoepborden zijn voorzien van een watervoet, waardoor ze ook met stevige wind niet omvallen.

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Als een bedrijf de vlag uithangt, zal er wel wat te vieren zijn. Daar moet je zeker een kijkje gaan nemen als klant! Gevelvlaggen hebben de associatie met feest, en daar is iedere klant ontvankelijk voor. Hang dus ook de vlag uit en maak op een leuke manier extra promotie voor je bedrijf.

Ideeën voor op gevelvlaggen:

  • Licht populaire merken uit die je verkoopt
  • Prijzen gewonnen in jouw branche? Laat het zien op een gevelvlag.
  • Onderdeel van een winkeliersvereniging? Laat samen gevelvlaggen maken!
  • Uitverkoop of speciale aanbiedingen? Hijs de vlag!

4) Wapperende beachflags op de stoep

Nog een manier om de stoep voor je winkelpand slim in te zetten: zet er beachflags op! Maar ook langs je parkeerplaats, of op andere overgebleven buitenruimte kun je beachflags plaatsen. Deze vlaggen op stok zijn een stuk hoger dan stoepborden, en wapperen vrolijk in de wind. Onmisbaar voor voorbijgangers, en ook van veraf al te zien!

Combineer meerdere beachflags met dezelfde print, of laat een enkele maken met een opvallende kleur en een uniek ontwerp. Zeker weten dat het de zichtbaarheid van je winkel verhoogt!

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Wil je direct aan de slag met één van deze ideeën, of ben je op zoek naar meer inspiratie voor de aankleding van je bedrijfspand? Roep dan de hulp in van één van de grootste specialisten op het gebied van gedrukt promotiemateriaal: Megavista. Ze hebben niet alleen de mooiste materialen, ze kunnen je naar wens ook helpen met een passend ontwerp, geheel in de stijl van jouw bedrijf. Met hun uitgebreide ervaring kunnen ze je helpen om de buitenkant van je bedrijfspand te laten schitteren!

Aanbevolen artikelen