nieuws

Nieuwe regels voor etiketten van kracht

Wetgeving

Per 13 december gelden de regels omtrent de verplichte voedingswaardevermelding op voorverpakte producten.

Nieuwe regels voor etiketten van kracht
Archief Vakmedianet

Dit meldt de KNS op haar website. Er vallen enkele producten buiten de verordening, zoals ‘levensmiddelen, met inbegrip van ambachtelijke levensmiddelen, die rechtstreeks door de producent in kleine hoeveelheden worden geleverd aan de eindverbruiker of aan de plaatselijke detailhandel die rechtstreeks aan de eindverbruiker levert’. De NVWA en het ministerie van Volksgezondheid zijn momenteel nog bezig met de uitwerking hiervan, meldt de KNS.

Op dit moment is wel duidelijk dat wanneer er meer dan 50 procent van de producten aan derden wordt geleverd en/of is het bedrijf erkenningsplichtig, dan vallen deze producten (of bedrijven) mogelijk niet onder de uitzonderingsregel en moet voedingswaarde vermeld worden. Hoe de NVWA en het ministerie van VWS de grens precies gaan leggen is volgens de KNS nog onbekend.

Verkoop je de producten voornamelijk via eigen winkel, dan is een voedingswaardedeclaratie op zelf geproduceerde voorverpakte producten die in uw eigen winkels verkocht worden niet verplicht. Voedingswaardevermelding op etiketten is ook niet verplicht voor niet-voorverpakte producten die aan klanten in de winkel en aan derden worden geleverd.

Reageer op dit artikel