nieuws

Zwolse boekhandel wil verder als supermarkt

Wetgeving

ZWOLLE – Wim Waanders onderzoekt de mogelijkheid om zijn boekhandel als supermarkt of warenhuis voort te zetten.

Zwolse boekhandel wil verder als supermarkt

De Zwolse ondernemer denkt op die manier meer mogelijkheden te hebben om naast zijn boeken wijnflessen te kunnen blijven verkopen, meldt De Stentor.

Voormalig kerkgebouw

De SlijtersUnie stapte in september vorig jaar naar de rechter om de verkoop van wijn bij boekhandel Waanders in de Broeren – een voormalig kerkgebouw – een halt toe te roepen. Het zou oneerlijke concurrentie voor de slijter zijn.

Kort geding

De Slijtersunie won die rechtszaak, maar Zwolle greep vervolgens niet in. De gemeente wachtte af omdat de gemeente meedoet aan een pilot van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), waarbij wordt gekeken in hoeverre het mogelijk is mengvormen van horeca en detailhandel toe te staan. Gisteren diende een kort geding dat De Slijtersunie tegen de VNG aanspande om het concept van boekhandel met wijnverkoop tegen te houden.

Wijnflessen uit de winkel

Omdat Waanders volgens de regionale krant nu toch geacht wordt de wijnflessen uit zijn boekhandel te halen, is hij van plan een heel ander type onderneming te starten. ‘Ik onderzoek de mogelijkheden om als supermarkt of warenhuis verder te gaan. En als het zover is, nodig ik politiek en pers uit om te proosten op deze waanzin. Wat een ondernemer allemaal niet moet doen om te kunnen blijven ondernemen, het is totaal van de gekke’, laat hij De Stentor weten.

Er geldt in Zwolle geen maximum aantal voor supermarkten.

Reageer op dit artikel