nieuws

Toilet verplicht voor ‘blurring-zaken’ Maastricht

Wetgeving

Alle horecagelegenheden in Maastricht moeten verplicht een toilet hebben voor hun gasten. Dat wordt vastgelegd in het Nieuwe horecabeleid dat voor de zomer wordt vastgelegd. Het voorschrift wordt met name opgenomen voor de ondernemingen waar sprake is van blurring, zaken die naast de verkoop van winkelproducten, ook bijvoorbeeld koffie schenken.

Toilet verplicht voor ‘blurring-zaken’ Maastricht

1Limburg meldt dat dit leidt tot irritaties onder de overige (horeca-)ondernemers.  Zo hebben Bakker Bart en de Pinky-vestiging in Maastricht geen toilet, maar wel een terrasvergunning. Gasten die naar het toilet moeten, worden daarom vaak doorverwezen naar zaken in de omgeving. Om dit in de toekomst te voorkomen, bekijkt de gemeente of van zaken die een terrasvergunning hebben, ook kan worden geëist dat ze een toilet hebben.

Reageer op dit artikel