nieuws

Stap: blurring leidt tot comazuipen

Wetgeving

DELFT – Blurring leidt tot comazuipen, dat stelt Stap in een reactie op een stijging van het aantal kinderen dat met teveel alcoholgebruik op de eerste hulp komt.

Stap: blurring leidt tot comazuipen

Vooral de handhaving van de regels door gemeenten hapert zegt de organisatie voor alcoholpreventie STAP tegenover NOS.nl. ‘Gemeenten rommelen maar wat aan, handhaving heeft geen prioriteit’, zegt een woordvoerder. ‘Sterker nog: er is steeds makkelijker aan te komen door blurring, dus dat alcohol bijvoorbeeld ook in andere winkels dan supermarkten of drankwinkels te krijgen is.’

Tegenstander
Stap is een fel tegenstander van branchevreemde retail die alcohol verkoopt voor thuisverbruik zoals restaurants, boekwinkels en andere horeca. Op haar eigen website noemt Stap blurring ‘de kat op het spek binden’.

Op z’n kop
Het plan van VNG om in veertig gemeenten te onderzoeken of er ook in bijvoorbeeld wasserettes en kappers alcohol verkocht mag worden, noemt Stap op de eigen website ‘de wereld op z’n kop’. ‘Er is miljoenen geïnvesteerd in preventie, dan moet je niet je principes laten varen en het aantal verkoopplekken uitbreiden’.

Reageer op dit artikel