nieuws

Amsterdam: 10 winkels blurringwaarschuwing

Wetgeving

AMSTERDAM – Tien winkels in de Damstraat in Amsterdam hebben een blurringwaarschuwing gekregen.

Amsterdam: 10 winkels blurringwaarschuwing
IJs in de vitrine

Het verantwoordelijke stadsdeel Centrum voor een van de drukste toeristenlocaties probeert met de horecawet in de hand ongebreidelde uitbreiding van eenzijdige winkels tegen te gaan. Het gaan dan met name om ijssalons die in Amsterdam uit de grond schieten. Het bestemmingsplan is geen wapen om dat tegen te gaan, schrijft de Volkskrant.

Verkapt
De verkoop van koffie en wafels naast ijs, maakt van de ijssalons verkapte horeca en daarvoor is een andere vergunning nodig. De ijssalons kunnen juist gedijen omdat zij geen horecavergunning meer nodig hebben. Ook de eigenaar wordt niet meer doorgelicht in een Bibob-procedure waardoor het risico ontstaat van witwaspraktijken.

Reageer op dit artikel