nieuws

Minder faillissementen in mei: wel stijging detailhandel en horeca

Onderzoek

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in mei met een kwart afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. In de horeca en detailhandel daarentegen gingen meer ondernemingen op de fles, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK).

Minder faillissementen in mei: wel stijging detailhandel en horeca

Afgelopen maand gingen 55 winkels failliet, met name in Noord-Brabant en Noord-Holland. Dat waren er in mei 2015 nog 35. Het aantal horecagelegenheden dat over de kop ging, steeg van 16 naar 23. In totaal gingen volgen de KvK vorige maand 261 bedrijven failliet, tegen 350 een jaar eerder.

9 procent meer inschrijvingen KvK

In totaal schreven 13.974 nieuwe bedrijven zich in mei in bij het Handelsregister van de KvK. Dat is 9 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal uitschrijvingen nam met een kwart toe tot 6771.

Reageer op dit artikel