nieuws

Ruim 7 procent omzetstijging catering

Onderzoek

In het derde kwartaal boekte de cateringbranche een omzetstijging van ruim zeven procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ruim 7 procent omzetstijging catering

Daarmee groeit de omzet van kantines en cateraars ruim twee jaar achtereen, meldt Nu.nl. De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde omzet van kantines en cateringbedrijven bereikte in het derde kwartaal zelfs een recordhoogte. Dit is ongeveer 6 procent meer dan net voor de crisis eind 2007.

Schoolkantines
Onder kantines en cateringbedrijven vallen ondernemingen als bedrijfsrestaurants, schoolkantines, maar ook de pizzabezorgers, de afhaalchinees en de hapjesverstrekkers tijdens recepties en evenementen. Vooral in 2008 en 2009 had de branche te maken met een flinke terugval in omzet. Pas in 2014 was er weer een overtuigende stijging te zien.

 

Reageer op dit artikel