artikel

Onderzoek: ‘Foodwereld verandert, wet blijft achter’

Onderzoek

De foodwereld gaat op z’n kop voor klant en gast, maar de wetgeving loopt achter. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het Nationaal Food Onderzoek. Foodvisie zet hier vijf belangrijke resultaten op een rij.

Onderzoek: ‘Foodwereld verandert, wet blijft achter’
Supermarkt Sligro opende recent de eerste Emté met horeca

Foodvisie heeft het Nationaal Food Onderzoek geïnitieerd om de kanaaloverstijgende foodverkoop van meer data en cijfers te voorzien. Het onderzoek vond plaats in de maand maart tot en met april van dit jaar. Respondenten van het onderzoek zijn bezoekers van de websites van de grote merken achter Foodvisie zoals Distrifood en Misset Horeca.

De kernconclusie van het onderzoek is: de wereld gaat op zijn kop voor klant en gast, maar de wetgeving loopt achter.

Vijf resultaten Nationaal Food Onderzoek: 

1. Een overweldigende meerderheid vindt dat de gast/klant anders koopt dan een paar jaar geleden:

Food1a

2. Een grote meerderheid ziet groei door over de schutting te kijken naar aanpalende kanalen:

Food1b

3. Van de vier belangrijkste uitdagingen is wetgeving het grootste struikelblok:

Food1c

4. En van die belangrijkste uitdaging – wetgeving – heeft de meerderheid weinig kennis in huis:

Food1d

5. En die belangrijkste uitdaging – wetgeving – waarover klaarblijkelijk weinig kennis in huis is, gaat ook nog veranderen is de verwachting:

Food1e

Toelichting op uitkomst onderzoek

Tijdens het Foodvisie-evenement op maandag 27 juni zullen Peter Garstenveld, hoofdredacteur Ditrifood en Foodmagazine, en Marjon Prummel, hoofdredacteur MissetHoreca, Catering en Snackkoerier, een uitgebreide toelichting geven op de uitkomsten van het Nationaal Food Onderzoek 2016.

Foodvisie een project van Foodmagazine, Distrifood, Misset Catering, Bakkerswereld, Misset Horeca, Distrifood Dynamics, Snackkoerier en Vleesmagazine. Meer weten over het Foodvisie-event? Bekijk het programma of schrijf hier in!

 

Reageer op dit artikel