nieuws

Concept makkelijk eetbaar vlees grote winnaar HAS Food Experience

Innovatie

Studente Eveline van Dam is de grote winnaar van de HAS Food Experience 2017. De vierdejaars studente Food Innovation viel maar liefst 3 keer in de prijzen bij de uitreiking van de FoodManship Awards: twee keer met haar individuele project Provito en één keer in een groepsopdracht met het project Purée. De vakjury over Van Dam: ‘Eveline pakt met haar project Provito een maatschappelijk probleem aan door vlees makkelijker eetbaar te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.’

Concept makkelijk eetbaar vlees grote winnaar HAS Food Experience

Dit jaar werden negen FoodManship Awards uitgereikt. Waaronder vier vakjuryprijzen uitgereikt onder leiding van lectoren van HAS Hogeschool, vier talent awards uitgereikt door afgevaardigden van bedrijven en 1 publieksprijs waarvoor bezoekers gedurende de dag konden stemmen. De bedrijven die de talent awards toekennen gaan de studenten helpen hun project te realiseren.

Eveline van Dam sleepte drie prijzen in de wacht. Haar project Provito kreeg twee prijzen. Met Provito stelt ze mensen met kauw- en slikproblemen weer in staat te genieten van de maaltijd, door het gemiste stukje vlees gemakkelijk eetbaar te maken.

Recordaantal bezoekers

De 9e editie HAS Food Experience had een recordaantal bezoekers: zo’n 1500 professionals, alumni, docenten, studenten en ouders bezocht het evenement waar 165 vierdejaars studenten van de opleidingen Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie, International Food & Agribusiness, Bedrijfskunde en agribusiness, Dier- en veehouderij en Milieukunde hun projecten presenteerden.

Reageer op dit artikel