nieuws

Hemelse pepernoot voor sterchef Rik Jansma

Innovatie

Rik Jansma, chef-kok en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk, heeft een speciale pepernoot ontworpen. De door Michelin met een ster bekroonde kok heeft in samenwerking met Van Delft Biscuits een culinaire variant bedacht die in een gelimiteerde oplage in de winkels ligt.

Hemelse pepernoot voor sterchef Rik Jansma

De pepernoot is gemaakt van grasboter, honing, rietsuiker, volkoren spelt en graan van Joseph Grain, een graansoort die al ruim 4.000 jaar geleden in Egypte werd verbouwd. De typische smaak komt van verse bergamot-citroen. ‘Met name de bergamot zorgt voor een bijzondere smaak, waarmee de pepernoot zich onderscheid van anderen’, aldus Jansma.

Groningen en Maastricht

De lekkernij heeft de naam De Hemelse Pepernoot gekregen, wat verwijst naar het voormalige Agnietenklooster waar nu restaurant Basiliek is gevestigd. De Hemelse Pepernoot is in gelimiteerde oplage voor 4 euro verkrijgbaar in zakjes van 300 gram in winkels in Harderwijk, Groningen en Maastricht.

Voor Sinterklaas

Zaterdag tijdens de intocht heeft Jansma een zakje met culinaire pepernoten overhandigd aan Sinterklaas. ‘Die was er zichtbaar blij mee’, aldus Jansma, die zegt trots te zijn op de samenwerking met Van Delft Biscuits, dat jaarlijks goed is voor de productie van 4 miljard pepernoten. ‘Waarschijnlijk ben ik de eerste chef ter wereld met een eigen pepernoot’.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels