nieuws

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Innovatie

ROTTERDAM – Unilever sluit zijn ontwikkelingsvestiging in Vlaardingen. Het concern verwacht de werknemers binnenboord te kunnen houden. De locatie gaat in 2019 dicht.

Unilever sluit vestiging in Vlaardingen

Ruim driehonderd functies uit Vlaardingen gaan mee naar een nieuw te openen innovatiecentrum op het gebied van voeding in Wageningen.

Margarine naar Rotterdam

Verder gaan tweehonderd medewerkers die zich bezighouden met margarine over naar Rotterdam, waar Unilevers margarinefabriek staat. Er verhuizen ook een kleine tweehonderd banen met betrekking tot huishoudelijke en verzorgingsproducten naar het Verenigd Koninkrijk. Unilever denkt echter dat er in Wageningen voldoende plekken vrijkomen, waardoor mensen met die banen nog in Nederland herplaatst kunnen worden.

Buitenlandse onderzoekscentra dicht

Het concern sluit over de grens tevens twee kleinere onderzoekscentra, in het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan. Die circa 250 banen gaan eveneens over naar Wageningen, maar Unilever rekent erop dat het merendeel van het personeel dat daar werkt zal besluiten niet mee te verhuizen naar Nederland.

Centraliseren onderzoeksactiviteiten

De achterliggende gedachte achter al deze verplaatsingen is dat Unilever zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten meer wil centraliseren. In Wageningen, dicht bij de landbouwuniversiteit en een hele voorraad daar gevestigde start-ups, gaat het bedrijf voortaan al zijn innovatiewerk op het gebied van voeding doen. In het Britse Port Sunlight komt zo’n zelfde centrum, maar dan voor verzorgingsproducten.

Reageer op dit artikel