nieuws

Zeven ton subsidie voor bakkerij Wiltink

Innovatie

Bakkerij Wiltink uit Doetinchem en Top BV uit Wageningen gaan onderzoeken of het mogelijk is op grote schaal eiwitbrood te bakken vrijwel zonder koolhydraten. Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren de EU, het rijk en provincie Gelderland €700.000 in het onderzoek dat voor een doorbraak kan zorgen in de voedselindustrie.

Zeven ton subsidie voor bakkerij Wiltink

Dat meldt de provincie Gelderland. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van. En het smaakt nog goed ook. Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland’.

Nieuwe eiwitbron

De technologie van Bakkerij Wiltink en Top BV is  geschikt om een ‘eiwitbrood’ met een hoog groentevezelgehalte te ontwikkelen. Voorstudies hebben volgens een woordvoerder van de provincie aangetoond dat het mogelijk is op grote schaal brood te bakken met eiwit en vezels en vrijwel geen koolhydraten, maar dat toch een vergelijkbare textuur en smaak heeft als gewoon brood. Het vormt een nieuwe eiwitbron die zal concurreren met andere, vooral dierlijke eiwitten in onze voeding.

De partners in het project vertegenwoordigen de gehele keten ‘van grond tot mond’. Zij brengen kennis, expertise en commitment bij elkaar die moet leiden tot productie en introductie in de markt. Het project ontvangt een subsidiebedrag van €702.000. Totale kosten van het project bedragen €1.755.000.

Reageer op dit artikel