nieuws

Innovatie: Zeewierburger in ziekenhuis

Innovatie

EDE- Het streekziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft als vleesvervanger een zeewierburger op het menu gezet.

Innovatie: Zeewierburger in ziekenhuis

Patiëmten kunnen de burger bestellen via het maaltijdservicesysteem At your Request en het gerecht staat op de kaart van het personeelsrestaurant. Dat melden de Barneveldse Krant en Barneveldvandaag.nl. De burger is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt op basis van zeewier, dat veel eiwitten bevat. “Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel”, aldus het ziekenhuis in een reactie in de Barneveldse Krant. “Als voedingsziekenhuis zijn wij steeds op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen die lekker zijn en die het voor patiënten makkelijker maken dagelijks genoeg eiwitten binnen te krijgen. Ook duurzaamheid vinden wij belangrijk.”

Dutch Weed
De officiële naam van de burger is The Dutch Weed Burger, tevens de naam van het bedrijf dat de zeewierburger levert. Op de site van The Dutch Weed Burger is de lezen dat de burger’s één van de gezondste ter wereld is, gemaakt van sojasnippers en winterwier uit de Oosterschelde. De Sea Sauce die erop zit is gemaakt van ‘biologische ingrediënten en duurzame zeesla.

Reageer op dit artikel