nieuws

Culidish is doorbraak in k&K-maaltijden

Innovatie

Culidish is een methode die ervoor zorgt dat verschillende componenten in de magnetron tegelijk gaar zijn. De innovatie heeft Culidish heeft de prijs voor het meest innovatieve concept ontvangen bij de Misset Catering Awards.

Culidish is doorbraak in k&K-maaltijden
(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal Eindhoven - Dick Geheniau - Misset Catering Awards

De truc zit hem in een zogenoemd shield dat is toe te voegen aan folie en is te gebruiken bij het regenereren van voeding in de magnetron. Dit shield reguleert per gerecht de kracht waarmee er wordt gegaard.

Veel warmte
Een gerecht dat veel warmte nodig heeft om gaar te worden krijgt veel warmte, een gerecht dat minder of geen warmte nodig heeft krijgt minder of geen warmte. De verschillende gerechten verkrijgen in de verpakking in één keer allemaal de juiste gaarheid.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van dit product is jaren geleden al op gang gekomen. Maar het project lag een tijdje stil omdat er een investeerder gezocht moest worden. Met hulp van onder andere Wageningen Universiteit is een en ander weer opgepakt.

Eigentijds
De initiatiefnemers onder leiding van Dick Geheniau, laten weten dat hun vinding een doorbraak zal gaan betekenen in de gezondheidszorg en inflightcatering. Jurylid Ruud Baljé: ‘Deze vinding kan een eigentijdse beantwoording geven aan vraagstukken in de voedselbereiding en de vereenvoudiging van productie, uitgiftegemak en gemak voor de eindgebruiker. Een echte innovatie.’

 

Reageer op dit artikel