nieuws

Eerste hagelslagwinkel van Nederland geopend in Amsterdam

Foodtrends

De eerste hagelslagwinkel van Nederland heeft haar deuren geopend in Amsterdam. De Hagelswag Store zoals de winkel heet, biedt naast flessen en dozen Hagelswag, ook boterhammen met echte chocolade met verschillende smaakcombinaties aan. ‘We willen onze bijzondere Nederlandse traditie van chocolade voor het ontbijt delen met de rest van de wereld’, aldus Lennart de Jong.

Eerste hagelslagwinkel van Nederland geopend in Amsterdam

Samen met Robbert Vos lanceerden De Jong vorig jaar een crowdfundcampagne om hagelslag naar Amerika te brengen. En met succes: ‘mensen uit meer dan 45 landen, van Finland tot Zuid-Korea, hebben inmiddels kennis gemaakt met Hagelswag, onze kwaliteitschocolade voor brood’, vervolgt Vos.

Hagelslag

Ook in Nederland bleef de nieuwe hagelslag niet onopgemerkt, De Jong: ‘veel van onze eerste klanten zijn Nederlanders die echte chocolade op brood veel lekkerder vinden’. Zo ontstond het idee voor de eerste hagelslagwinkel van Nederland, ‘en waarschijnlijk dus ook van de wereld’, zegt Vos.

Boterhammen

In de winkel aan het Spui in Amsterdam worden naast flessen en pakken ook boterhammen Hagelswag aangeboden. ‘Om onze liefde voor chocolade voor het ontbijt te delen, delen we een iedere dag tussen twaalf en één een uur lang brood uit met Hagelswag’, vertelt Vos. Daarbij kun je dan ook verschillende smaakcombinaties proeven zoals kokos/banaan of pinda/rood fruit. De Jong: ‘In de toekomst gaan we met een aantal bijzondere smaakcombinaties komen, we krijgen al ontzettend leuke ideeën vanuit onze achterban.’

De Hagelswag store is vanaf vandaag geopend in de Heisteeg 8 in Amsterdam, maar de mannen dromen al verder wanneer gevraagd wordt naar de volgende stap, Vos: ‘een Hagelswag Store in hartje New York, dat zou helemaal mooi zijn..!’

Reageer op dit artikel