nieuws

UberEATS bezorgt Big Macs McDonald’s

Foodtrends

McDonald’s brengt zijn Big Macs binnenkort aan de deur. De fastfoodketen slaat daarvoor de handen ineen met thuisbezorgketen UberEATS.

UberEATS bezorgt Big Macs McDonald’s
McDelivery met UberEATS

Het gaat voorlopig om een proef in drie restaurants in Amsterdam en Amstelveen waar vanaf dinsdag 6 juni besteld kan worden. Begin juli wordt McDelivery door nog vijf Amsterdamse restaurants aangeboden.

In eerste instantie wordt vanuit deze 3 locaties bezorgd.

McDonald’s heeft lang gedaan over de stap naar bezorging. Dat heeft te maken met de zekerheid en de kwaliteit die de keten wil bieden. ‘De keuze voor UberEATS als partner is ingegeven door ervaringen in het buitenland’, zegt directeur Manu Steijaert van McDonald’s Nederland. ‘In andere landen werkt McDonald’s al met een bezorgdienst en daar hebben we geleerd dat we niet alles zelf moeten proberen te doen. Door de kennis die UberEATS van de logistieke kant heeft, kunnen wij onze kwaliteit garanderen.’

Via de app

Klanten kunnen hun bestelling plaatsen in de app van UberEATS, die de hamburgers en McFlurry’s binnen een halfuur moet gaan leveren. Steijaert denkt dat er door bezorging nieuwe klanten bijkomen, al zullen ook bestaande klanten kiezen voor de bezorgmogelijkheid.

Beoordeling

Klanten kunnen na de bezorging per product een beoordeling geven. ‘Daar willen we veel van leren zodat alles naar wens is. Onze gasten moeten tevreden zijn’, aldus Steijaert op NPO1.

In september wordt de proef in Amsterdam geëvalueerd. Dan wordt besloten over eventuele uitbreiding. ‘Ik denk dat we in het verleden al hebben laten zien dat we een ‘fast learner’ zijn en ook snel een nieuwe dienst kunnen uitrollen’, verwijst hij onder meer naar innovaties als bestelzuilen in de restaurants.

Reageer op dit artikel