nieuws

Krokodel gepresenteerd tijdens Horecava

Foodtrends

De Krokodel is deze week officieel gelanceerd op de Horecava en is vanaf februari verkrijgbaar. Maar wat is een krokodel eigenlijk?

Krokodel gepresenteerd tijdens Horecava

De naam verklapt de inhoud al een beetje: de Krokodel is een kroket gevuld met een ragout van frikandel.

‘Het is een droom die uitkomt. We hebben de afgelopen maanden extra gas moeten geven, maar het is ons gelukt. Met dank aan Beckers, die de snackproductie voor zijn rekening neemt’ aldus Freek Haverman, een van de drie uitvinders van de Krokodel.

Frikandel Disco

‘Ik heb samen met Jeroen in september de Frikandel Disco georganiseerd bij café Sanders in Amsterdam, een feest met live muziek en gratis frikandellen. We waren nog op zoek naar een snack waarmee we ons konden onderscheiden. We zijn bevriend met Guillame de Beer, chefkok van restaurant Breda in Amsterdam. Hij heeft voor ons de krokodel ontwikkeld. De eerste vijfhonderd voor het feestje heeft hij met de hand gedraaid.’

Na de Frikandel Disco in Amsterdam – waar de Krokodel als proefsnack voor het eerst werd gepresenteerd – zijn de drie jonge snackontwikkelaars Freek Haverman, Guilaume de Beer en Jeroen Balkenende in gesprek geraakt met Beckers, die zich onmiddellijk enthousiast toonde.

Testen

Chefkok Guillame de Beer is meerdere keren naar de fabriek in Bocholt (België) gegaan om het recept van de Krokodel te verbeteren. ‘Als een product in de fabriek gemaakt moeten worden, moet je verschillende dingen testen. Zo had het gekund dat de stukjes frikandel het niet overleefden in de machines. Dat bleek gelukkig niet het geval, maar wist ik niet van tevoren.’

Ondertussen hielden Haverman en Balkenende zich vooral bezig met de marketing en de merkbouw rondom de Krokodel. Balkenende: ‘We hebben veel gesprekken gevoerd, maar we brengen ons product nu op de markt zoals we het willen. We zijn enorm benieuwd naar de reacties. Er staan nog wat leuke acties op stapel.’

Krokodelletjes

Horeca-uitbaters en cafetariahouders kunnen de Krokodel nu bestellen bij de groothandels, die vanaf begin februari zullen uitleveren. Tijdens de Horecava heeft Beckers besloten om de mini-variant, die op de beurs werd uitgedeeld, wegens de grote vraag ook uit te brengen. Deze Krokodelletjes zijn naar verwachting in maart of april verkrijgbaar. Haverman en Balkenende zijn overigens van plan om in de toekomst nog vaker een Frikandel Disco te organiseren.

Reageer op dit artikel