nieuws

Horecava 2017: 7 tips voor fastservice

Foodtrends

De Horecava is een grote beurs waar van alles te zien en te beleven is. Waar moet je als fastservice-ondernemer dit jaar zeker een kijkje nemen? Beursmanager Luuk Scholte geeft zeven tips.

Horecava 2017: 7 tips voor fastservice

1. Fastservice (hal 10 en 11)
Fastservice heeft net als vorig jaar twee hallen, dit keer 10 en 11. Het aanbod daar is ook meer divers, heel compleet zelfs. We hebben een aantal nieuwe partijen, zoals Heinz, McCain en Oma Bobs Snacks. Izico, het bedrijf achter Beckers, is ook weer terug. In totaal staan er in hal 10 en 11 ruim honderd exposanten.’

2. Fast Service Arena (hal 11)
‘Dit is altijd een plek om inspiratie op te doen. Hier vinden iedere dag de finales van De Lekkerste Wedstrijden plaats. We proberen ieder jaar ook nieuwe wedstrijden en demonstraties aan het programma toe te voegen. Daarnaast is De Lekkerste Maaltijdsalade weer terug op het wedstrijd-
programma.’

3. Koffie en Bakkerij (hal 12)
‘Je moet, denk ik, sowieso niet alleen bij de snackleveranciers langsgaan, maar ook kijken naar wat er in de andere segmenten gebeurt. Je kunt overal wel iets opsteken, maar vooral de koffie- en broodhal, hal 12, is interessant. Hier laten we vooral de mogelijkheden zien van koffie- en broodvarianten, met tips voor onder meer presentatie en het genereren van meer omzet. Dat kan ook voor de cafetariahouder interessant zijn.’

4. WK Pizza Sana (hal 7)
‘In het Italiaanse paviljoen vindt op dinsdag het WK Pizza Sana plaats. Deelnemers maken gezonde pizza’s, dus zonder toevoegingen en gluten. Gezondheid begint ook binnen fastservice een rol te spelen. In het Aziatische paviljoen zijn snacks te vinden die interessant kunnen zijn.’

5. InnovatieLAB (hal 1)
‘In plaats van losse innovaties is het lab deze keer anders opgezet. Concepten worden heel mooi nagebouwd, waardoor je als bezoeker echt kunt zien of het interessant is voor je eigen bedrijf. Er zijn vier onderdelen die elke dag wisselen: On the move op maandag, Facilitair op dinsdag, Leisure op woensdag en Retail/Blurring op donderdag. In die laatste omgeving laat Deliveroo een innovatie zien op het gebied van thuisbezorgen.’

6. No Waste Village (hal 6)
‘Verspilling is een belangrijk onderwerp, maar ook iets dat veel ondernemers moeilijk vinden en er dus snel langslopen. Dat snappen we, maar toch willen we de schouders eronder zetten om met elkaar het probleem aan te pakken. Samen met een aantal partijen geven we in No Waste Village concrete tips voor het terugdringen van verspilling. Dat zijn simpele, bruikbare tips waarmee iedere horecaondernemer geld kan besparen.’

7. Pop-up restaurants (hal 3, 4 en 5)
‘Overal op de beursvloer staan de pop-uprestaurants De Bierfabriek, Sushi Time en het allereerste 3D Foodprint-restaurant ter wereld. Ván de markt, vóór de markt. Altijd leuk om daar even te zitten en iets te eten en te drinken. Even weg van het geweld van de beurs. Die restaurants bestaan maar vier dagen, dus dat is voor iedere beursbezoeker een unieke beleving.’

Lees alles over de Horecava 2017 in de eerstvolgende editie van Snackkoerier. Kijk hier voor een plattegrond van de beurs.

Reageer op dit artikel