nieuws

Gastronomixs: strijd om beste streetfood

Foodtrends

Gastronomix, het bedrijf van Jeroen van Oijen en Inge Meijs, houdt een streetfood-wedstrijd om het eerste lustrum te vieren. ‘Streetfood is een vorm van presenteren geworden en dé nieuwe culinaire stroming wereldwijd.’ De kandidaten voor de halve finale zijn bekend.

Gastronomixs: strijd om beste streetfood

‘Wat als we de verfijning van de gastronomie combineren met de uitgesproken smaken en presentatie van streetfood, redeneerde Van Oijen van Gastronomixs.  ‘Geen onbetaalbaar servies of exclusieve ingrediënten, maar spectaculair koken met alledaagse producten. Nouvelle streetfood noemen we het.’

In tegentelling tot veel klassieke wedstrijden draait het hier niet alleen om het vakmanschap maar ook om het ontwikkelen van het totaalconcept, tot de verpakkingen aan toe.

De finale vindt plaats tijdens het culinair evenement rond het vijfjarig bestaan van Gastronomixs op 22 mei 2017. Uit de 18 teams (!) die zich aanmeldden zijn 8 teams geselecteerd die door gaan naar de halve finale. Bij de selectie werden de culinaire ideeën beoordeeld, maar werd ook gelet op het totaalconcept.
Teams van de volgende scholen wisten de jury het meest te imponeren:

* ROC Friese Poort Leeuwarden
* Albeda College Rotterdam
* ROC van Amsterdam
* Cas Spijkers Academie Twente
* Koning Willen I College
* ROC Friese Poort Drachten
* Rooi Pannen Tilburg
* ROC Friese Poort Sneek

Op 3 april 2017 strijden deze 8 teams in het Rational Trainingscentrum te Almelo om een plaats in de finale.  Tijdens deze finale op 22 mei 2017 bepaalt het publiek voor de helft de uitslag. Zij moeten dus overtuigd worden.

In de vakjury zitten Angélique Schmeinck (smaak en compositie), Soenil Bahadoer (wereldsmaken) en Julius Jaspers, onder andere bekend van zijn streetfood-restaurants HappyHappyJoyJoy.

De winnende school gaat onder andere naar huis met een Rational VarioCooking Center t.w.v. €18.000.

Reageer op dit artikel