nieuws

‘In 10 jaar bestaat de supermarkt amper meer’

Foodtrends

Het tijdperk van de supermarkt nadert volgens oprichter Fabian Siegel van maaltijdboxenproducent Marley Spoon zijn einde. Over tien jaar zijn bijna alle supermarkten uit het straatbeeld verdwenen.

‘In 10 jaar bestaat de supermarkt amper meer’

Dat zegt Siegel op de site van RTL Nieuws. Volgens de topman van Marley Spoon is dit zeker niet iets om over over te treuren. ‘Het is beter voor het milieu, we eten gezonder en gooien minder weg’, zegt Siegel. Hij denkt dat supermarkten het uiteindelijk niet kunnen bolwerken tegen de vele online concurrenten. ‘We kunnen op internet veel goedkopere en versere producten aanbieden, onder andere doordat je direct bij de producent kunt bestellen.’ In zijn visie gaan consumenten de weekboodschappen, misschien wel automatisch, bestellen via internet en de avondmaaltijden via diensten als Marley Spoon.

Supermarkten moeten een experience worden

Dat wil niet zeggen dat hij helemaal geen toekomst ziet voor supermarkten, maar die moeten dan wel veranderen. ‘Die bieden dan een experience aan. Je gaat daar winkelen omdat je het leuk vindt, zoals Whole Foods in Amerika dat nu ook al doet’, zegt Siegel. Hij mikt met zijn maaltijddienst vooral op de doelgroep gezinnen. ‘Zij koken elke dag en hebben een gestructureerd leven. Voor een avondmaaltijd gingen ze eerder naar de supermarkt, nu bestellen ze deze bij ons.’

Siegel analyseert eetpatroon van Nederlanders

Marley Spoon is sinds vorig jaar in Nederland actief met maaltijdboxen met alle ingrediënten voor twee of vier maaltijden. Siegel geeft zijn analyse van het consumptiepatroon van Nederlandse gezinnen en hoe vaak ze vers koken. ‘Gemiddeld doen mensen dat drie tot vier keer per week. Daarom wil 80 procent van de Nederlanders zijn pakket ook op maandag of dinsdag thuisbezorgd hebben. Op zaterdag gaan ze naar de markt en koken ze uitgebreid en op zondag bestellen ze eten’, zegt hij.

Eens? Plaats uw reactie onder dit bericht…

Reageer op dit artikel