nieuws

RAI introduceert eigen foodlijn

Foodtrends

RAI Amsterdam lanceert deze zomer een eigen food productlijn om voedselverspilling tegen te gaan.

RAI introduceert eigen foodlijn

Door het faillissement van V&D hadden grote hoeveelheden verse ingrediënten voor La Place (partner van de RAI) geen bestemming meer. Hieronder was een grote batch tomaten van Stadskwekerij Osdorp.
Executive Chef van RAI Amsterdam, Rientz Mulder: ‘Dit voorjaar kregen we een telefoontje van onze lokale partner Stadskwekerij Osdorp met de vraag of wij interesse hadden in een batch Rooie Sien-tomaten. Vanzelfsprekend zagen we mogelijkheden en zijn aan de slag gegaan met Walter Abma’.

Basement Chefs geven er een eigen draai aan

Abma’s is een bekende smaakmaker in de culinaire wereld en adviseur van de Stadskwekerij Osdorp (waar vooral jongeren uit de verslavingszorg en WA-jongeren werkzaam zijn). Hij bundelde graag de krachten met de culinaire chefs van Basement Chefs. De Basement Chefs opereren vanuit het centrum van ondergrondse tunnels en kelders, waar zich de keukens van de RAI bevinden. Van galadiner tot congres of beurs – de catering van de RAI heeft de mogelijkheden, logistieke slagkracht én de flexibiliteit om van ieder evenement een culinair succes te maken. Tijdens grote evenementen zijn er zeker een paar honderd koks in de keukens actief. Walter Abma: ‘Ze noemen zich de Basement Chefs en dat is niet zomaar. De Basement Chefs zijn no-nonsens en geven overal een eigen draai aan. Ze hebben aan de milieukeur geteelde tomaten een eigen gezicht en eigen receptuur gegeven.’

Ketchup, Basil Olive Oil en Red Apple Vinegar

Rientz Mulder vervolgt: ‘Samen met Abma’s hebben wij een eigen foodlijn ontwikkeld met, naast Ketchup, ook Basil Olive Oil en Red Apple Vinegar. Gemaakt met producten uit de eigen regio en volgens receptuur waarin onze Hollandse roots terugkomen.’ De Basement Chefs zijn dit initiatief samen aangegaan om met de verse producten, die anders verloren zouden gaan, mooie recepten te ontwikkelen. De Ketchup, Basil Olive Oil en Red Apple Vinegar hebben een eigentijdse vormgeving. De producten zijn te proeven in de horeca van RAI Amsterdam, tijdens evenementdagen te koop in het Grand Café van RAI Amsterdam en online te bestellen.

Reageer op dit artikel