nieuws

Nederland in top tien barbecue-landen

Foodtrends

Nederland scoort hoog in de top tien van landen waar barbecueën het meest populair is. Nederland neemt in die top de zesde plaats in na typische barbecue-naties als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de Verenigde Staten en Singapore. Dat blijkt uit onderzoek van Beslist.nl.

Nederland in top tien barbecue-landen

‘De belangstelling voor barbecues is in Nederland explosief gegroeid in de afgelopen vijf jaar’, zegt Roy Ebbekink van Beslist.nl.

Barbecueën en buiten koken wordt niet alleen populairder wordt, maar ook steeds professioneler. De barbecueër wil volgens het Rotterdamse bedrijf TNK Brand geen weggooiproducten meer in handen hebben die maar één seizoen meegaan. ‘Producten moeten kwaliteit uitstralen en ook echt duurzaam zijn. Dat wil de veeleisende barbecueër van nu.’

Reageer op dit artikel