nieuws

Tesco schrapt 24-uursopening door groei online

Foodtrends

LONDEN – De Britse supermarktketen Tesco stapt bij 76 winkels in eigen land af van het principe van de 24-uursopening. Het aantal nachtelijke klanten is de afgelopen jaren fors afgenomen.

Tesco schrapt 24-uursopening door groei online

Volgens Tesco wordt de verandering ingegeven door veranderde winkelgewoonten van consumenten. Daarbij wordt vooral gewezen op de groei van de online verkopen van supermarkten. Door de nachtelijke sluiting denkt Tesco tijdens die uren meer personeel vrij te kunnen maken om de schappen te kunnen vullen, zodat de winkels er in de ochtend beter bijliggen.

Heel weinig klanten
‘We denken er altijd over na hoe we onze klanten beter kunnen dienen in iedere winkel en door de groei van online boodschappen kwamen er nog maar heel weinig klanten tijdens de nacht. Het is veel logischer voor onze collega’s bij deze winkels om zich te richten op het vullen van de vakken zodat deze er perfect uitzien als de winkel om zes uur in de ochtend opengaat’, zegt retail director Tony Hoggett van de Britse marktleider.

Voorop in online boodschappen
Groot-Brittannië loopt in het Verenigd Koninkrijk voorop als het gaat om online kruidenieren. Alle grote supermarktketens bezorgen boodschappen bij de klanten thuis, terwijl er met Ocado ook nog een onafhankelijke partij actief is. Met de opening rond de klok volgden Tesco en andere Britse supermarktketens het voorbeeld van grote winkelketens in de Verenigde Staten.

Ook andere trends spelen een rol
Tesco werkt vooral in zijn grote vestigingen met 24-uursopening. Deze zijn vooral gevestigd aan de randen van de steden in het Verenigd Koninkrijk. Hun omzet staat al langere tijd onder druk. Behalve de groei van online spelen ook andere trends daar een rol bij. Zo geven steeds meer Britten de voorkeur aan een supermarkt in de buurt voor boodschappen in plaats van een rit met de auto naar de rand van de stad. Ook heeft Tesco veel last van de opmars van prijsvechters Aldi en Lidl.

Reageer op dit artikel