nieuws

Albert Heijn introduceert zorg-maaltijden via ah.nl

Foodtrends

Zaandam – Klanten en zorginstellingen kunnen vanaf nu op de website van Albert Heijn terecht voor meer dan 90 verschillende maaltijden van Chef Martin, het gespecialiseerde zorgmerk van Marfo Food Group.

Albert Heijn introduceert zorg-maaltijden via ah.nl

Albert Heijn speelt met dit nieuwe assortiment in op de behoefte van bestaande klanten maar bedient hiermee ook een nieuwe groep: de zorg. De maaltijden zijn ontwikkeld onder leiding van chef-kok Pascal Jalhay en worden vers bereid en diepgevroren afgeleverd. De diepvriesmaaltijden zijn eenvoudig op te warmen en daarmee ideaal voor 1-persoonshuishoudens, bewoners van een aanleunwoning of andere zorginstellingen.

Vriesvers
Een belangrijke eigenschap van de gerechten is dat ze onmiddellijk na de bereiding worden ingevroren. Met behulp van shock freezing wordt de temperatuur teruggebracht tot -40 graden Celsius. Door de snelheid van het vriesproces blijven smaak en voedingswaarden van de verse ingrediënten behouden. De maaltijden zijn hierdoor veilig, lang houdbaar en gemakkelijk te bereiden in de oven of magnetron.

marfoVan alle keukens thuis
Het Chef Martin-assortiment bestaat uit zes verschillende keukens: de Oosterse, Hollandse, Mediterraanse, buitenlandse, vegetarische en aangepaste keuken. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor bami goreng met kipsaté en ei uit de Oosterse keuken. Of runderhachee met rode kool en gekookte aardappelen uit de Hollandse keuken. Ook is er gedacht aan vegetariërs, bijvoorbeeld met falafelballetjes in jus met rode kool en aardappelpuree of een vegetarische stamppot. Liefhebbers van de Mediterraanse keuken kunnen hun hart ophalen met verschillende pasta’s, spaghetti of bijvoorbeeld kip met een mozzarella kaassaus. De buitenlandse keuken biedt afwisseling met Zweedse balletjes, goulash of schnitzel, allemaal voorzien van groenten zoals sperziebonen, tuinbonen of bloemkool. Voor klanten met dieetwensen of allergieën zijn er diverse aangepaste gerechten, zoals een cholesterol of natrium beperkt dieet.

Verkrijgbaarheid
De maaltijden zijn online te bestellen op ah.nl/chef-martin en worden bezorgd op het gewenste adres of zijn af te halen op de Albert Heijn Pick Up Points. De prijzen variëren van € 3,99 tot € 5,99 voor een 1-persoonsmaaltijd.

Bron: persdienst AH

Reageer op dit artikel