nieuws

Marktleider supermarkten AH op de gezonde toer

Foodtrends

ZAANDAM – Albert Heijn wil klanten onder het motto ‘Op Gezonde Toer’ stimuleren kleine wijzingen aan te brengen in hun voedingspatroon om ze zo veel gezonder te laten eten. Daarvoor wordt onder meer de AH Community ingezet.

Marktleider supermarkten AH op de gezonde toer

Daartoe bracht de marktleider onder de Nederlandse supermarkten de meest gegeten gerechten in kaart en keek hoe deze met een paar kleine aanpassingen gezonder gemaakt kunnen worden. ‘Door voor spaghetti bolognese eens volkorenpasta te gebruiken. Of zelf pastasaus te maken van verse tomaten. Of door in de boerenkoolstamppot vlees eens te vervangen door feta, rode ui en hazelnoten’, zo schrijft de onderneming. Naam van de campagne is Op Gezonde Toer.

Eénderde wil gezonder eten
Albert Heijn heeft onderzoek laten doen naar de vraag of het voor klanten makkelijk is om gezonde eetvoornemens waar te maken. Het onderzoek wijst uit dat 35 procent van de consumenten het voornemen heeft gezonder te gaan eten, 34 procent wil gezond gewicht behouden of bereiken. Echter 58 procent verwacht gezond eten niet vol te houden, terwijl 24 procent denkt dat gezonder eten veel extra tijd kost.

Vragen stellen aan coaches
Om consumenten te helpen het gezonde eetpatroon vol te houden zet AH de nieuwe AH Community in. Klanten kunnen de hele maand vragen stellen aan gediplomeerde voedingscoaches. Daarnaast worden er online, op de winkelvloer en in Allerhande recepten aangeboden waarin de populaire gerechten iets zijn aangepast. Deze zijn onder meer te vinden in een pdf op de site van AH.

Online ontmoetingsplek
De AH Community is het afgelopen herfst begonnen online platform van Albert Heijn voor klanten. Dit online platform is in de woorden van Albert Heijn ‘een ontmoetingsplek waar onze tips, recepten en leveranciers samenkomen met jouw mening en ideeën. Heb je een tip voor de Allerhande Box, wil jij weten waar onze cherrytomaatjes vandaan komen of heb je een lekker recept? Deel het op deAH Community.’

Reageer op dit artikel