nieuws

Explosieve stijging afhaal- en bezorgtoko’s

Foodtrends

CAPELLE A/D IJSSEL – Het aantal afhaal- en bezorgrestaurants is de laatste jaren fors toegenomen.

Explosieve stijging afhaal- en bezorgtoko’s
Archief Foodvisie

Nederland telt inmiddels ruim 2300 bedrijven binnen deze branche. Dat is 14 procent meer dan een jaar geleden en wel 87 procent meer dan in 2010, zo blijkt uit cijfers van Datlinq, dat gegevens over aanbieders van eten en drinken bijhoudt. Alles bij elkaar kreeg de Nederlandse horeca er in 2015 per saldo ruim 1000 zaken bij. Dat komt neer op een toename van 2,3 procent.

Lunchroom
Het aantal lunchrooms stijgt ook. Het afgelopen jaar zijn er ruim 200 nieuwe verkooppunten geopend. Opmerkelijk is het aantal restaurants met een uitgesproken Nederlandse keuken. Na een forse daling tijdens de economische crisis, is het vorig jaar in aantal weer hersteld.

Bar
Bars en cafés hebben het nog wel steeds moeilijk. In 2015 moesten per saldo 190 cafés hun deuren definitief sluiten. Ook het aantal discotheken nam het afgelopen jaar verder af. Sinds 2010 daalde het aantal nachtclubs en discotheken met bijna twee vijfde.

Reageer op dit artikel