nieuws

Mediator ingeschakeld bij Markthal-conflict

Foodconcepten

Een professionele bemiddelaar moet de ondernemers in de Markthal en eigenaar Klépierre bij elkaar brengen. Het Markthal-conflict gaat onder meer over het klimaat in de hal, de servicekosten en de toenemende kannibalisatie tussen ondernemers.

Mediator ingeschakeld bij Markthal-conflict
Markthal Rotterdam. Foto: Roel Dijkstra

Een mediator die de ondernemers en eigenaar Klépierre bij elkaar brengt in het Markthal-conflict. Wethouder Maarten Struijvenberg ziet het als een mogelijkheid en heeft dat voorstel volgens het Algemeen Dagblad voorgelegd bij de ondernemers en de vastgoedeigenaar, schrijft RetailNews.

Ondernemers hopen op dialoog

De ondernemers staan positief tegenover de bemiddelingspoging. Ondanks het langlopende conflict zegt een vertegenwoordiger ‘hoop te houden op een dialoog’. Ook Klépierre staat open voor een gesprek, maar wil dat in eerste instantie zelfstandig doen. ‘Misschien hebben we helemaal geen mediator nodig’, zegt een woordvoerder.

De kraamhouders en Klépierre liggen onder meer overhoop over het klimaat in de hal, de servicekosten en de toenemende kannibalisatie tussen ondernemers.

Collectieve inzet voor Markthal 2.0

De twee ondernemersverenigingen van de Markthal zijn begin deze week samengevoegd tot één. Een van de doelen is om als collectief te komen tot een opzet van ‘Markthal 2.0’, die moet leiden tot een nieuwe visie op de toekomst van de Rotterdamse vershal. ‘We nemen het initiatief en gaan zelf kijken wat de Rotterdammer nu precies wil in de Markthal’, zegt de vertegenwoordiger daarover. Daar is volgens hem onder meer onderzoek van retaildeskundigen nodig.

Rechtszaken tegen Klépierre uitgesteld

Tientallen ondernemers spanden eerder een rechtszaak aan tegen Klépierre, maar een deel van hen zou daar inmiddels van hebben afgezien. De zaken die wel doorgaan zijn voorlopig uitgesteld tot eind november.

Reageer op dit artikel