nieuws

Derde overdekte markthal voor Rotterdam

Foodconcepten

Rotterdam krijgt er nog een overdekte markthal bij. Deze versmarkt komt in de wijk Hoogvliet en wordt drie keer zo groot als de onlangs geopende Marché 010.

Derde overdekte markthal voor Rotterdam
Er komt een derde versmarkt in Rotterdam. Foto: Facebook Marché 010

Ondernemer Hakim Farkouchi denkt dat er behoefte is aan een goedkope en overdekte markthal in dat deel van Rotterdam. ‘Nu rijden veel bewoners naar Rotterdam-Zuid voor verse producten als kruiden, noten, verse vis, groente en fruit. Dat hoeft dadelijk niet meer’, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Tientallen units en marktkramen

Een plek voor de nieuwe overdekte markthal heeft de ondernemer al gevonden: het oude pand van de Jumbo aan de Wilhelm Tellplaats, op een steenworp afstand van het winkelcentrum van Hoogvliet. Dat winkelpand van 1.800 vierkante meter staat al een tijdje leeg en is volgens Farkouchi ideaal voor zijn plan. In het pand komen tientallen units en marktkramen van 15 vierkante meter, met een eigen terras van 5 vierkante meter. Vanuit de ondernemers is er veel interesse voor een nieuwe markthal, weet Farkouchi. Meerdere marktlui die in Marché 010 geen plek hebben kunnen bemachtigen, willen nu hier aan de slag.

In elke wijk plek voor versmarkt

Drie markthallen in één stad zijn niet te veel volgens de ondernemer. ‘Nee hoor. In landen als Spanje en Marokko zie je ook dat elke wijk een versmarkt heeft. Zoiets is daar heel normaal. Maar ook in Nederland zie je dat hier steeds meer behoefte aan is. Mensen willen weer een praatje kunnen maken met de plaatselijke groenteboer of de slager, ze zijn de supermarkten een beetje zat.’

Marché 010 trekt veel publiek

Dat het concept van een overdekte markt aanslaat, blijkt wel in Rotterdam-Noord. Het in september geopende Marché 010 trekt nu al veel publiek. ‘We zijn pas kort open, maar je ziet nu al continu mensen lopen’, zegt kaasboer Marco Sijens tegen het AD. Die komen niet alleen voor de lagere prijzen, weet hij, maar ook voor de sfeer en de kwaliteit van de producten.

Groente- en fruitboer Paul van Breukelen vertelt dat de markthal een stukje nostalgie terugbrengt in de wijk. ‘Vroeger had je hier in Noord ook de bloemenmarkt, een groente- en fruitmarkt en de pluimveemarkt. Het is leuk dat daar nu weer iets van terugkomt, een ontmoetingsplek.’ De markthal trekt ook veel bezoekers -personeel van bedrijven in de omgeving en scholieren.

Reageer op dit artikel