nieuws

Versmarkt Marché 010 gestart in Rotterdam

Foodconcepten

In Rotterdam-Noord is versmarkt Marché 010 van start gegaan. In de versmarkt aan de Vijverhofstraat zijn veertien verskramen te vinden en elf units waar kan worden gegeten.

Versmarkt Marché 010 gestart in Rotterdam
Marché 010 in Rotterdam. Foto: Facebook Marché 010.

De eerste dagen na de opening van Marché 010 waren een succes. Initiatiefnemer Hakim Farkouchi  zegt in Metro dat hij is overstelpt met complimenten. Hij werd geïnspireerd tijdens een bezoek aan Zuid-Spanje. ‘Daar heb je in elke wijk zo’n overdekte markthal. Dat is een heel sociaal gebeuren. Waar de mensen elkaar vroeger ontmoetten op de pleinen, komen ze nu bij elkaar op de markt. Wie of wat je ook bent, eten verbindt. En dat willen wij hier ook.’ 

De versmarkt telt veertien verskramen en elf units waar kan worden gegeten. Bij Sweet Garden wordt bijvoorbeeld patisserie met vers fruit verkocht en bakkerij Meziane Bakery verkoopt brood, sandwiches, gebak, smoothies en koffie. De kramen worden tegen een aantrekkelijk tarief verhuurd. ‘Dingen zoals het opbouwen van de kraam en de afvoer van vuil nemen wij voor onze rekening’, legt Hakim uit.  

De locatie vervult een sociale functie voor de wijk. Bewoners uit Rotterdam-Noord kunnen er hun dagelijkse versinkopen komen doen, eten op de eerste verdieping en in contact komen met andere mensen uit de buurt.  

Uitbreidingsplannen voor bijvoorbeeld een hal op Zuid heeft de ondernemer nog niet. ‘Daar hebben ze de Afrikaandermarkt die erg in trek is. In Noord is nooit een markt geweest, in tegenstelling tot west, zuid en centrum. Met onze markthal springen we in dat gat.’ 

Reageer op dit artikel