nieuws

Saucijzenboontje tweede bij Food Innovation Bachelor’s Award 2017

Foodconcepten

Het saucijzenboontje heeft de tweede prijs gewonnen van Food Innovation Bachelor’s Award 2017 van het Voedingscentrum. Het is een duurzaam product omdat er alleen plantaardige ingrediënten in zijn verwerkt.

Saucijzenboontje tweede bij Food Innovation Bachelor’s Award 2017
De studenten wonnen een tweede prijs met hun vegetarische Saucijzenboontje. Foto: Voedingscentrum

De studenten Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool ontwikkelden de snack, gemaakt van volkorenmeel, bonen, halvarine en tofu, als een gezonde variant van het saucijzenbroodje.

Nog meer bonen

Winnende innovatie werd Mr. Bean, broodbeleg op basis van bonen in verschillende smaken. De derde prijs is voor Tasty Toast, een cateringconcept van tosti met gezonde spreads.

De Food Innovation Bachelor’s Award is voor de dertiende keer georganiseerd voor studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Dit jaar waren er dertig inzendingen van zeven opleidingen. Deelnemers ontwikkelden een nieuw product of concept, of pasten een bestaand product zo aan dat het bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon.

Jury

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de levensmiddelenindustrie, retail, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Economische Zaken, de Consumentenbond en het Voedingscentrum.

Reageer op dit artikel