nieuws

‘Markthal had valse start door onkunde Klépierre’

Foodconcepten

‘Vanaf dag één maakte de Markthal een valse start en dat is door onkunde van de eigenaar nooit rechtgezet. Het is in de praktijk een chique ‘vreetkeet’, schrijft retailexpert Rupert Parker Brady op retailwatching.nl.

‘Markthal had valse start door onkunde Klépierre’

In een uitgebreid artikel schrijft Rupert Parker Brady dat het oorspronkelijke idee van een ambachtelijke versmarkt is mislukt. Het meeste geld wat wordt besteed in de markthal gaat naar de horeca en niet naar de versondernemers. ‘Ze komen voor de Appie, Aziatische supermarkt en Jamie’s Italian. En als ze verse groenten, fruit, bloemen, vis of vlees willen, die bovendien gunstiger geprijsd zijn, gaan ze op woensdag of zaterdag wel naar de markt voor de deur.’

‘Niet wat we ervan hadden verwacht’

Het is langer bekend dat versondernemers het moeilijk hebben in de Markthal. Bakkerij Klok zette halverwege 2015 zijn kraam in de Markthal al in de etalage, ondanks de hoge verwachtingen bij de opening. Mede-eigenaar Max Klok zei destijds in de media: ‘Het is niet wat we ervan hadden verwacht. Er loopt veel volk, maar het enige wat ze doen is kanen, kanen, kanen. En drinken. Ik wil nu van de kraam af, want over twee jaar lukt het misschien niet meer. En we zijn niet de enigen. Er zijn heel veel verszaken waar geld bij moet, alleen durven die het nog niet te vertellen.’

Horeca- of foodhal

Parker Brady signaleert dit probleem ook: ‘Klépierre, dat de Markthal met alle sores van dien runt als een winkelcentrum, houdt voorlopig vast aan het oorspronkelijke idee van een ambachtelijke versmarkt. Daar zullen ongetwijfeld juridische redenen voor zijn, want ontwikkelaar Provast ruikt bloed en komt ongetwijfeld met een nieuwe schadeclaim als het concept wordt losgelaten. Stiekem weten de Fransen heel goed dat de koopkathedraal gewoon het beste functioneert als overdekte horeca- of foodhal.’

Lees de uitgebreide analyse van Rupert Parker Brady over de problemen en kansen van de Markthal op RetailWatching.

Reageer op dit artikel