nieuws

The Good Companion brengt Fish & Chips naar Nederland

Foodconcepten

In  de Westerstraat in Amsterdam opent in het voorjaar van 2017 The Good Companion. Volgens de oprichters Niek van den Hoven en Enno Massaro wordt dit dé culinaire Fish & Chips foodbar van Amsterdam. Met crowdfunding is binnen tien dagen al meer dan 85% van het streefbedrag opgehaald.

The Good Companion brengt Fish & Chips naar Nederland

‘Het straatbeeld in Nederland wordt tegenwoordig gedomineerd door fast-good-food; snel een lekkere betaalbare maaltijd’, menen de ondernemers. ‘Tegelijkertijd speelt ‘the revival of smaak’ op. We willen weer proeven. Ook gezond, maar niet 7 dagen in de week.’ Daarom komen de compagnons Niek van den Hoven en Enno Massaro (beiden 29) nu met The Good Companion: Fish & Chips, het ‘comforting’ gerecht uit Britse keuken.

Fish & Chips van diverse vis

Samen met inmiddels bijna zestig investeerders gaan de jonge oprichters hun ondernemersdroom waarmaken. ‘The Good Companion is een plek die aanvoelt als Fish & Chipseen pub, waar je samen met je vrienden Fish & Chips eet – of afhaalt. Dit is hoe wij The Good Companion voor ons zien.’ Op de kaart staan een Classic Fish & Chips, een Tofush & Chips (vegetarisch, gemaakt met tofu) en een Catch of the Day – een dagelijks wisselde Fish & Chips, gemaakt met bijvangst vis. Aan de bar wordt een wisselde selectie van Britse dranken geserveerd: Gin & Tonics, ciders, craft beers, cocktails en verrassende frisdranken.

Lees ook: De Wet; crowdfunding

60.000 euro met crowdfunding

Op 6 februari gaven Niek en Enno op de Westerstraat 264, waar The Good Companion binnenkort opent, het startsein

Fish & Chips

Niek van den Hoven (l) en Enno Massaro.

voor de crowdfunding campagne ‘Become a Companion’. Naast een eigen investering en financiering van de bank, willen Niek en Enno minimaal 60.000 euro ophalen met crowdfunding. Tegenover een investering in The Good Companion staat een jaarlijks rendement van 5% en een unieke beloning. Binnen tien dagen is al meer dan 85% van het streefbedrag opgehaald.

Lees ook: Crowdfunding horeca blijft groeien

Reageer op dit artikel