nieuws

Deliveroo introduceert locatiekeukens

Foodconcepten

Deliveroo lanceert op 14 januari de RooBox: locatiekeukens in een container die aangesloten restaurants in staat stellen tegen lage kosten hun capaciteit uit te breiden. Hiermee biedt Deliveroo restaurants een kans om te groeien en de favoriete gerechten van hun stad aan een nieuwe groep gasten. 

Deliveroo introduceert locatiekeukens

Deliveroo begint met twee compleet uitgeruste keukens in Amsterdam. De eerste restaurants die meedoen zijn SLA, Braai en Salsa Shop. Nederland is het tweede land waar dit nieuwe concept wordt geïntroduceerd. In april 2016 werden de eerste RooBoxen in Londen gelanceerd.

Restaurants krijgen meer capaciteit

Het mes snijdt bij de RooBoxen aan twee kanten: capaciteitsverruiming en vernieuwing. Vooral voor de wat kleinere restaurants zal de capaciteitsuitbreiding een belangrijk winstpunt zijn. Restaurants met grotere keukens en ketens kunnen echter met een Roobox ook een nieuw menu of concept proberen. Bovendien creëren ze met extra keukenruimte op een andere locatie een groter bereik. RooBoxen bieden dus meer klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van de bezorgservice en nieuwe gerechten te proeven.

Compleet uitgeruste keuken

Een RooBox voorziet Deliveroo’s restaurantpartners van een compleet uitgeruste keuken, waarin ze hun eten kunnen bereiden. Zo krijgen ze de beschikking over een nieuwe locatie zonder dat ze hoge aanloopkosten hoeven op te brengen.

Deliveroo werkt momenteel samen met meer dan duizend restaurants in Nederland; van grote ketens zoals Wagamama en Stach tot onafhankelijke eetgelegenheden zoals The Butcher en Nam Kee.

Philip Padberg, general manager van Deliveroo Nederland: ‘Deliveroo levert klanten een gigantische keuze aan gerechten van hun favoriete restaurants. Onze missie is om food delivery te transformeren. De RooBox is in deze missie een fascinerende innovatie die nu, met een simpele druk op de knop, heerlijk eten binnen handbereik brengt. Tegelijk kunnen restaurants besparen op alle kosten die van oudsher nodig waren om een nieuw restaurant te beginnen.’

Reageer op dit artikel