nieuws

Bakkerij verbindt brood, banket en koffie

Foodconcepten

‘Verbinden en Ontmoeten’ is het thema van de Bakkerij van de (V)Oorsprong op de Horecava van 9 t/m 12 januari 2017. Verschillende partners uit de bakkerijsector werken samen op de grootste horecabeurs van Nederland om te laten zien hoe je de bakkerij met koffie, thee en cacao kunt verbinden.

Bakkerij verbindt brood, banket en koffie
Foto van één van de broodstands op de horecabeurs Horecava 2015, in de RAI in Amsterdam.

Bakkerij van de (V)Oorsprong staat met haar stand in de Bakkerij, Koffie, Thee en Cacaohal. In een grote, gezellige bakkerij-omgeving laat de Bakkerij van de (V)Oorsprong zien hoe ze de verschillende segmenten binnen de hal verbindt met elkaar. ‘In het buitenland zie je niet anders: bij de koffie eet je iets lekkers als een croissant of een scone, in de bakkerij koop je ook je chocolade, en een ijsje bij de koffie is ook een uitstekende combinatie. Voor deze beurs hebben we ons laten inspireren door de internationale ontwikkelingen, en we laten deze graag vers op de beurs bereid aan de bezoekers zien. We zoomen hierbij gedurende de dag in op de verschillende eetmomenten, en daardoor willen we op de stand elke keer weer verrassen met een ander assortiment’, vertelt Vicky Littlejohn, oud-directeur van Bakery Institute.

Vicky Littlejohn op de Horecava in 2015.

Vicky Littlejohn op de Horecava in 2015.

Wedstrijdteams

Twee jaar terug presenteerde de Bakkerij van de (V)Oorsprong zich voor het eerst op de Horecava. Nieuw dit jaar is dat de beurs kennismaakt met de wedstrijdteams van onze bakkerijsector. Het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team hebben samen een product ontwikkeld en laten dit graag proeven aan de bezoekers. Het recept kun je op de stand meenemen.

Komen de teams om te inspireren, in de stand van Bakery Institute ook wordt de realisatie van de producten getoond. Studenten en docenten van de opleiding inspireren de bezoekers op het gebied van viennoiserie, brood, chocolade en ijs. Ook kan er dit jaar worden aangeschoven aan lange tafels om deel te nemen aan een korte kennis- en inspiratiesessie op het expertisegebied van een van onze partners. Tijdens de beurs zullen er continu demonstraties plaatsvinden en is er altijd iets bijzonders te proeven.

Goed van Start

Op de Horecava is er ook aandacht voor het samenwerkingsproject Goed van Start. Doel is om beginnende bakkerijondernemers een vliegende start te bieden. Vijf partijen hebben hiervoor de handen ineengeslagen en een speciaal traject samengesteld:

1. Bakery Institute: voor vaktechnische cursussen.
2. Ondernemingsplan: Bouwer & Officier voor het opstellen van een meerjarenexploitatiebegroting en ondernemersplan.
3. Spronk voor de bakkerijmachines
4. Uitzendbureau Het Ambacht voor werving van personeel.
5. Bakeplus als totaalleverancier van grondstoffen.

De startende ondernemer die wil worden bijgestaan door Goed van Start, is vrij om te kiezen met welke van de partijen er zaken wordt gedaan. Er zijn geen kosten verbonden aan het traject.

Partners Bakkerij van de (V)Oorsprong

De Bakkerij van de (V)Oorsprong is een initiatief van Bakery Institute en Horecava en een groep enthousiaste partners die zich presenteren in een spectaculaire en inspirerende omgeving. De partners zijn Amsterdam RAI, Van Stuk, Le Nouveau Chef, Fruitlife, Spronk, Douwe Egberts, Polak, Vipam, Koma, Goed van Start, Zeelandia, Ijswinkel.nl, Dobla, Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam.

Foto van één van de broodstands op de horecabeurs Horecava 2015, in de RAI in Amsterdam.

Foto van één van de broodstands op de horecabeurs Horecava 2015, in de RAI in Amsterdam.

Reageer op dit artikel