nieuws

Duits pretpark behoudt uniek tweesterrenrestaurant

Foodconcepten

Voor de derde keer op rij is het restaurant van het Duitse pretpark Europa-Park met twee Michelinsterren onderscheiden. Het attractiepark blijft hiermee het eerste en enige ter wereld met een sterrenkeuken. De 39-jarige Peter Hagen-Wiest voert in restaurant ‘Ammolite’ van themahotel ‘Bell Rock’ de keukenbrigade aan.

Duits pretpark behoudt uniek tweesterrenrestaurant

In juli 2012 opende Europa-Park viersterren hotel ‘Bell Rock’. Amper een jaar later haalde het restaurant van dit hotel de eerste Michelinster binnen. Weer een jaar later kwam de tweede ster erbij en deze heeft de uit Brengenz afkomstige Peter Hagen-Wiest opnieuw weten te bevestigen.

Keuken

‘Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden’, zegt hij. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als ‘Geniesserecke Deutschlands’.

Sommelier Marco Gerlach en patissier David Mahn sleepten zelf ook al verschillende prijzen in de wacht. Het restaurant telt daarnaast 16 punten in de Gault Millau-gids.

Vuurtoren

Duitsland2Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van het themahotel bevindt zich ‘Ammolite – The Lighthouse Restaurant’. Het telt slechts 36 zitplaatsen. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd hotel-ontwerper Claudio Carbone in de arm genomen. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam ‘Ammolite’ is afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.

‘Grootste horecabedrijf’

Europa-Park wordt omschreven al het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo’n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt er 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis.

Michelin Duitsland

Duitsland heeft er in de Michelingids 2017 geen nieuwe driesterrenrestaurants bij. Wel kregen drie restaurants hun tweede ster en 28 hun eerste ster. Ook verloren 23 zaken hun ster, en werden ook drie tweesterrenzaken geschrapt.

Reageer op dit artikel