nieuws

Jumbo/La Place aast op restaurants

Foodconcepten

Jumbo is met investeringsmaatschappij GR8 Investments in onderhandeling over het overnemen van een aantal restaurants.

Jumbo/La Place aast op restaurants

Aanleiding voor de gesprekken is de overname van de Nederlandse snelwegrestaurants en -hotels van het Italiaanse horecabedrijf Autogrill door de Van der Valk-familie. GR8 Investments, dat nauwe banden heeft met de Van der Valk-familie, is nu in overleg met Jumbo over het afstoten van een aantal locaties.

AC Restaurants en Burger King

De Nederlandse tak van het Italiaanse horecabedrijf bestaat uit achttien AC Restaurants, zeven hotels, vijf Burger King-restaurants en twee Starbucks-zaken. Bij een deal met Jumbo, heeft de supermarktketen meer ruimte om de La Place-formule uit te breiden.

Hogere kwaliteit snelweghoreca

De Van der Valk-familie laten weten dat ze een overnamesom van €22,7 miljoen overeen zijn gekomen met Autogrill. GR8 zegt in een reactie groeipotentie te zien in de keten. ‘De kwaliteit van de Nederlandse snelweghoreca en hotelvoorzieningen zijn de afgelopen jaren in fors tempo naar boven opgeschoven. Daardoor is een gat ontstaan in het driesterrenplus-segment.’

Interesse in Autogrill

Eind augustus doken al berichten op over de interesse in de Nederlandse activiteiten van Autogrill. De zaken waren vorig jaar goed voor een kleine €33 miljoen aan omzet. De ongeveer zeshonderd medewerkers behouden hun baan.

Reageer op dit artikel