nieuws

Geschil Markthal voor de rechter

Foodconcepten

Markthal-ontwikkelaar Provast en eigenaar Klépierre stonden maandag 28 november tegenover elkaar in de rechtbank. Al sinds de opening van de Markthal in Rotterdam twee jaar terug liggen beide partijen met elkaar overhoop.

Geschil Markthal voor de rechter
Markthal Rotterdam. Foto: Roel Dijkstra

‘Als Klépierre zo doorgaat, glijdt het concept verder weg en heb je over vijf jaar een tennishal’, zei directeur Hans de Jong volgens het Algemeen Dagblad maandag in de rechtbank.

Provast verwijt Klépierre onder meer een ‘gigantische verhoging van de servicekosten’, waarmee de toekomst van de ondernemers in gevaar komt. Ook is de ontwikkelaar bezorgd over de leegstand.

Schadeposten

Klépierre op zijn beurt eist zes tot acht miljoen euro van Provast aan schadeposten. Zo waren volgens Klépierre bij oplevering van de Markthal ‘veel en ernstige bouwkundige en installatietechnische gebreken’. Ook de beveiliging en schoonmaak wordt door de huidige eigenaar onder de maat bevonden. Inmiddels is er volgens hem ook 9 ton aan betalingsachterstand van huurders.

Provast maakt zich geen zorgen over de eis. ‘De berekeningen die Klépierre maakt om tot de waanzinnige bedragen van 6 en 8 miljoen euro te komen, zijn totaal niet te volgen.’

De rechter doet op 8 februari een uitspraak.

Reageer op dit artikel