nieuws

Brood krijgt een tweede leven bij ‘broodoutlet’

Foodconcepten

Benjamin Naname en Manuel Oostveen hebben in Amsterdam een ‘broodoutlet’ opgericht, genaamd De Tweede Jeugd. Hier wordt brood van een dag oud van de bakker doorverkocht voor een lagere prijs. Van ouder brood worden nieuwe producten gemaakt.

Brood krijgt een tweede leven bij ‘broodoutlet’
Archief Vakmedianet

In het AD vertellen Naname en Oostveen over hun onderneming. ‘De bakker kan geen brood verkopen dat een dag eerder gebakken is’, vertelt Namane. ‘Daar ligt een groot probleem, want je wilt als bakker natuurlijk niet te weinig brood bakken, dus je houdt altijd over. Wat niet verkocht wordt, verdwijnt of het gaat naar de kinderboerderij. Terwijl je er nog hartstikke veel mee kunt doen.’

De Tweede Jeugd

In de winkel wordt brood van een dag oud doorverkocht voor een lagere prijs. Brood dat ouder is wordt verwerkt tot nieuwe producten, zoals tosti’s en broodpudding.

Omzet

Een deel van de omzet gaat naar de bakkers waar het oude brood vandaan komt.

Reageer op dit artikel