nieuws

Nieuwe AH Kaatsheuvel krijgt restaurant in de winkel

Foodconcepten

In Kaatsheuvel wordt een nieuwe Albert Heijn supermarkt gebouwd met een hotel erboven en een restaurant in de winkel. In dat restaurant worden verse producten uit de supermarkt verwerkt die de houdbaarheidsdatum bijna bereikt hebben.

Nieuwe AH Kaatsheuvel krijgt restaurant in de winkel

De plannen voor de supermarkt met hotel werden in maart al aangekondigd, het restaurant in de Albert Heijn wordt nu door Cobouw gemeld.

De Albert Heijn en OOKs Hospitality & Leisure, dat het hotel gaat exploiteren, gaan nauw samenwerken, aldus de initiatiefnemers. Ze willen de wereld van retail, food en gastvrijheid op een bijzondere manier bij elkaar brengen, een mooi voorbeeld van blurring. Of in het restaurant ook alcohol gaat worden geschonken, is nog niet bekend.

Voedselverspilling

‘Versbeleving’ staat centraal, waarbij een van de doelen is om de huidige voedselverspilling te lijf gaan en minimaal met de helft te reduceren. De ervaring leert dat veel AH-klanten producten die tegen de uiterste verkoopdatum aan zitten, laten liggen. Terwijl er niets mis mee is. Deze producten worden straks in het bijbehorende restaurant verwerkt in dagverse maaltijden.

Als alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe supermarkt en het hotel eind 2017 open. Initiatiefnemers zijn franchisenemer Piet den Hartog (AH) en Coen Schelfhorst van OOKs Hospitality & Leisure.

Sloop

Het hotel, dat Guest House Hotel gaat heten, bestaat uit 69 kamers, een receptie, bar en lounge. Ook komen er een kantoorruimten en fitness- en vergaderfaciliteiten. De kamers liggen in een zogenaamde carré rondom een besloten binnentuin.

Voordat kan worden begonnen met de bouw, moet een aantal bestaande, verouderde panden worden gesloopt. Wanneer het nieuwe complex klaar is, wordt het huidige AH-pand afgebroken. Het gemeentebestuur van Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, staat achter het plan.

Reageer op dit artikel