nieuws

Deka opent World of Food in Doetinchem

Foodconcepten

DOETINCHEM – Dekamarkt opent eind november op nieuwbouwlocatie Iseldoks in Doetinchem een nieuwe DekaMarkt World of Food.

Deka opent World of Food in Doetinchem

Na Beverwijk en Apeldoorn wordt dit de derde vestiging van deze formule. De intentie is om de komende jaren op meer plekken in Nederland vestigingen te openen, meldt de supermarktketen. ‘Eén van de uitgangspunten voor het openen van een World of Food op een locatie is dat het een grote aantrekkingskracht creëert tot een straal van 30 kilometer om het filiaal heen. De nieuwe World of Food in Doetinchem sluit heel goed aan bij dit uitgangspunt’, zegt Pieter Rozendaal, directeur Dekamarkt, in een reactie.

450 woningen en winkels

Iseldoks is een nieuwbouwlocatie op een voormalig bedrijventerrein. Het ligt aan de rivier de Oude IJssel en centraal ten zuiden van de historische binnenstad van Doetinchem nabij het station. Er komen behalve ruim 450 woningen in het huur- en koopsegment, ook winkels en kantoren. De eerste fase is in gezamenlijkheid door Gemeente Doetinchem en KondorWessels Projecten ontwikkeld. Een wezenlijk onderdeel van die eerste fase is een nieuw winkelcentrum welke ruimte biedt aan 6.000 m2 winkels.

World of Food grootste puzzelstuk

DekaMarkt World of Food is het grootste puzzelstuk qua indeling. De winkel wordt ongeveer 3.000 m2 groot. Rondom de winkel komt veel parkeergelegenheid. Gerard Bult, Projectmanager KondorWessels Projecten: ‘We vinden het geweldig om samen met Dekamarkt dit bijzondere concept in dit nieuwbouwplan te mogen realiseren. Door Dekamarkt World of Food zal dit winkelcentrum een bovenregionaal verzorgend karakter in de Achterhoek hebben.’

Frites en hamburgers

De World of Food in Doetinchem richt zich ook op proeven. Bijzonder aan de horeca-afdeling in Doetinchem is dat, naast een uitgebreide menukaart, medewerkers zelfgemaakte frites met mayonaise en hamburgers uit eigen slagerij bereiden. Speerpunten van de afdeling houdbaar zijn speciaal bier, wijn en koffie uit de hele wereld, kruiden & specerijen en internationale producten.

Apeldoorn en Amersfoort

Het concept World of Food werd in 2014 in Beverwijk voor het eerst geïntroduceerd. Op 27 oktober opent Dekamarkt op de Vlijtseweg in Apeldoorn een tweede vestiging. Doetinchem is nummer drie. De opening van de vierde Dekamarkt World of Food in Amersfoort staat voor eind 2017 op de planning.

Reageer op dit artikel