nieuws

Bakkerij Fleddérus opent pop-uprestaurant

Foodconcepten

Dorpsbakker Fleddérus in het Drentse Hooghalen introduceert een pop-uprestaurant. Als eerste bakker in Nederland verandert Fleddérus de winkel en de serre eens per maand in een restaurant. ‘Van 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 is het elke tweede zaterdagavond van de maand culinair genieten voor maximaal veertig personen per avond’, aldus de dorpsbakker.

Bakkerij Fleddérus opent pop-uprestaurant

Fleddérus biedt al jaren lang meer dan alleen brood en banket. Veel bezoekers weten de Drentse bakker ook te vinden vanwege het ambachtelijke ijs, de uitgebreide lunchmogelijkheden en de muziekzondag waar je in het najaar kon genieten van live muziek. Zo zijn Harm en Alice Fleddérus altijd weer op zoek naar iets nieuws. ‘We willen onderscheidend zijn, elke keer iets anders verzinnen en onze klanten blijven verrassen, daar staan we voor’, licht Harm Fleddérus toe.

Gevarieerd menu

Samen met Sascha Bouwknegt van de Smaak van het Noorden gaat hij eens per maand de keuken in om de gasten een gevarieerd menu te bieden van minstens vier gangen. Bereid met streekproducten. Opgeluisterd door live-muziek en gecombineerd met verrassende wijnarrangementen van Jan Sterken van het bedrijf Vini Ster, ook uit Hooghalen. ‘Waarom we kiezen voor producten uit het dorp of in elk geval uit de streek? Gewoon omdat het lekkerder is. Punt.’

Zes keer

Het komende halfjaar is het zes keer mogelijk om te komen dineren bij Fleddérus. Elke avond is er plaats voor maximaal veertig personen. De openingsavonden zijn 8 oktober 2016, 12 november 2016, 10 december 2016, 14 januari 2017, 11 februari 2017 en 11 maart 2017.

Reageer op dit artikel